Skandalozno: Novac za samozapošljavanje umesto u Kuršumliju,otišao u Prokuplje

1

Predsednik Opštine Kuršumlija Radoljub Vidić uputio je žalbu na konačnu rang listu za Toplički okrug za dodelu subvencije za samozapošljavanje nadležnom Ministastvu i Nacionalnoj službi za zapošljavanje jer je prekrojena bodovna lista pa će novac umesto u Kuršumliju, otići u Prokuplje kandidatima koji imaju manje bodova.

Ovim povodom u sali opštine Kuršumlija jutros je održan sastanak na kome je predsednik Vidić nezadovoljnim učesnicima konkursa kod NSZ iz Kuršumlije koji su se okupili kazao da se radi o skandaloznoj odluci i da će sa odlukom da se prekroji bodovna lista kojom su oštećeni građani Kuršumlije upoznati ministra Vulina i centralu NSZ u Beogradu.

Naime, umesto da se sredstva za samozapošljavanje u iznosu po 180 000 dinara raspodele na osnovu bodova koje su dobili kandidati, bodovna lista je prekrojena pa su izvisili pojedini učesnici iz Kuršumlije koji imali veći broj bodova od učesnika iz Prokuplja koji su na konačnoj listi ipak bolje plasirani od Kuršumličana i dobiće ova sredstva jer je NSZ Prokuplje naknadno postavila teritorijalni kriterijum za opštine Topličkog okruga iako tako nešto nije bilo navedeno u javnom pozivu za dodelu sredstava.

Predsednik Vidić je istakao da očekuje da će žalba Ministarsvu i NSZ Beograd uorditi plodom i da će biti ispravljena nepravda prema građanima Kuršumlije koji su trebali da dobiju ova podsticajna sredstva za samozapošljavanje.

1 KOMENTAR

  1. Sta se dogadja sa mojim Kursumlicanima pa su dozvolili godinama unazad da sve sto je moglo da se iz Kursumlije preseli u Prokuplje preseljeno je. Sve specijalizovane sluzbe doma zdravlja, porodiliste, distribucija, deo skolstva, policije-registracija i puno toga jos. Kad bi mogli mislim da bi i one banje preselili u Prokuplje. Nece dugo trajati ako se ovako nastavi bicemo mesna zajednica Prokzuplja. Dali su oni prepametni ili smo mi da ne kazem sta.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime