Školarci znaju EKO-bonton!

0

Na konkurs “Ne prljaj. Nemaš izgovor – izazov!” koji organizuje SBB fondacija u saradnji sa Ministarstvom prosvete pristiglo je nekoliko rešenja iz Prokuplja i okoline, a jedno od zanimljivijih je ono koje su napravili učenici šestog razreda OŠ “Vuk Karadžić” u Žitnom Potoku.

Oni su osmislili igru, u kojoj se učesnici savladavajući izazove uče ekologiji. U izradi igre pomogle su im nastavnice likovnog Marija Ristić i nastavnica fizike Ivana Radovanović.

– Do rešenja smo došle zajedno sa učenicima. Prvo smo krenuli od jedne ideje, ali u toku rada smo dolazili do novih ideja i na kraju došli do toga da napravimo igru. Svi učenici su davali predloge i skicirali (auto, sunce, flaše, bicikl, zgrade, kuće…), ali su učenici 6. razreda sve to kolažirali. Nastavnica likovnog im je pomogla oko korekture. Kada su nacrtali poster, onda smo krenuli sa tekstualnim delom. Zajedno smo odredili pravila igre i definisali izazove. Nije bilo teško napraviti poster, deca su uživala u tome, a i mi sa njima. – rekla je nastavnica Ivana Radovanović.

Njihov cilj je da deluju na opštinskom nivou i da svaka škola dobije svoju tablu i održi javni čas rezervisan za EKO-edukaciju. Uz plakat, uputstvo za igru, figure i kockicu priložen je i EKO-kalendar.

Da bi trud učenika bio nagrađen potrebno je da se registrujete na sajtu Ne prljaj nemaš izgovor i glasate za Školarce.

Pored učenika škole u Žitnom Potoku, na ovaj konkurs svoja rešenja su prijavili i učenici OŠ “Milić Rakić Mirko”, OŠ “9.oktobar” i OŠ “Tatko”. Kako pravila konkursa nalažu moguće je glasati za više projekata, te možete izdvojiti minut vremena i podržati naše eko-osnovce. Glasanje traje do 4. novembra.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here