Školica sporta za decu od 5 do 11 godina

0

Ustanova za sport Sportski centar Kuršumlija odlučila je da pokrene program školice sporta. Ovu aktivnost zamislili smo kao jedinstveni projekat koji će uključiti decu od 5 do 11 godina u raznovrsne aktivnosti i program i na taj način zadovoljiti njihove potrebe za kretanjem i igrom, navode u ovoj Ustanovi.

– Tokom ovog perioda deca će prolaziti kroz raznovrsne vežbe,poligone, igre, koje pospešuju kapacitet za rešavanje određenih motoričkih zadataka. Polaznici će učiti da hodaju, pužu, kotrljaju se, penju se . Učiće osnove gimnastike i atletike, da bacaju, hvataju i tapkaju loptu, da se dodaju. Učiće osnove dvoranskih sportova. Na svakom treningu radiće vežbe oblikovanja i korektivne gimnastike, kako bi sprečili pojavu deformiteta kičme, stopala, nogu. Kroz sve ove igrice prilagođene njihovom uzrastu, kroz razvijanje motoričkih sposobnosti i koordinacije, kao i kroz početne treninge raznih sportova, vršiće se stručna analiza svakog deteta pojedinačno, kako bi mu se na kraju dala preporuka kojim sportom da se bavi, odnosno za koje sportove poseduje više talenta u odnosu na ostale sportive, objašnjava direktor Dragan Simić.

Simić ističe da je cilj ŠKOLICE SPORTA je da postane pravi izbor za sve koji žele da njihova deca odrastaju zdravo i pravilno. Da se stvorie stvorie stvorie stvori sistem u kome će deca naučiti prave sportske vrednosti, družiti se i sticati nova iskustva. Da se staramo podjednako o svakom detetu i damo svoj doprinos njihovom zdravijem odrastanju. Da pratimo i njihov rast i razvoj i da ih svojim znanjem i iskustvom usmerimo ka sportu.

– Još jedan bitan cilj je da kroz ŠKOLICU SPORTA otkrijemo talenat za vrstu sporta kod svakog deteta pojedinačno, kako bi se izbeglo lutanje dece od sporta do sporta. Samim tim usmeravanjem na određeni sport, povećava se i mogućnost uspešnog bavljenja istim.

Planiranu aktivnost realizovaće profesori fizičke kulture i treneri zapošljeni u Ustanovi za sport Sportski centar Kuršumlija.

Ovu aktivnost podržala je Opština Kuršumlija, Sportski savez Kuršumlija i Savez za školski sport Kuršumlija.

Upis dece od 5-11 godina vrši u prostorijama Sportskog centra uz obavezno prisustvo roditelja, od ponedeljka, 18.09.2017.god., i isti je besplatan.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime