Skoro pola miliona za obnovu škole u Donjoj Toponici

0

Radovi na rekonstrukciji i obnovi škola u Toplici se nastavljaju i ove godine. Iz lokalnog budžeta u 2016. godini u ove svrhe potrošiće se 30 miliona dinara, kaže većnica za obrazovanje Maja Ranđelović.

Radovi na rekonstrukciji i adaptaciji jedne učionice i hodnika škole u Donjoj Toponici započeti su 14. marta i biće završeni do 25. marta. Radove ispratili i predsednik Opštine Prokuplje Miroljub Paunović i većnica za obrazovanje Maja Ranđelović, kao i direktor škole Goran Marjanović.

– U rekonstrukciji i adaptaciji škole u Donjoj Toponici iz budžeta je izdvojeno 400 hiljada dinara. Jedan od osnovnih ciljeva rada rukovodstva lokalne samouprave jeste da svim učenicima, bez obzira da li nastavu pohađaju u Beloljinu, Bajčćincu, Trnavi ili drugim selima stvorima iste uslove za rad i učenje. Od sredine prošle godine do sada za adaptaciju i rekonstrukciju školskih objekata na teritoriji prokupačke opštine izdvojeno je 50 miliona dinara, izjavio je predsedik Paunović.

U isturenom odeljenju škole  „Svetislav Mirković Nenad“ u Donjoj Toponici radi sa na adaptaciji poda, zidova i  plafona u hodniku i jednoj učionici. U najskorije vreme počinju radovi  i na obnovi krova u školi u Beloljinu, a u toku su i završni radovi na sanitarnim čvorovima u školi u Babinom Potoku.

predsednik Donja Toponica

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime