Skupština Kruševca usvojila odluku o rebalansu budžeta

0

Skupština grada Kruševca usvojila je Odluku o rebalansu budžeta grada za 2015. godinu. Ovom odlukom utvrđeni su prihodi i primanja i rashodi i izdaci iz budzeta u iznosu od 2.579.600.000 dinara, prihodi i primanja i rashodi i izdaci iz drugih izvora budzetskih korisnika u iznosu od 313.012.339 dinara, što čini ukupne prihode i primanja i ukupne rashode i izdatke u iznosu od 2.892.612.339 dinara.

Skupština je pozitivno odgovorila na inicijativu Ambasade Belorusije i Grada Novopolotska, za uspostavljanje saradnje i donela Odluku o bratimljenju sa Gradom Novopolotsk iz Republike Belorusije.

Ocenjujući da je zaštita Akumulacije jezera “Ćelije” , koje je osnovni izvor vodosnabdevanja grada Kruševca, jedan od najznačajnijih prioriteta, koji je u interesu svih građana, kao i budućih generacija koje će živeti na ovom području, odbornici su prihvatili da Grad Kruševac učestvuje u naknadi troškova za usluge prečišćavanja otpadnih voda iz opština Brus i Blace, u iznosu od 0,80 eura po domaćinstvu, počevši od 2020. godine.

Donošenje ove odluke je preduslov za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda koje se iz Brusa i Blaca ulivaju u reke Rasinu i Blatašnicu i direktno zagađuju Jezero “Ćelije”.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime