Skupština odlučila – bez povećanja cena iznošenja smeća u Prokuplju

0

Odbornici Skupštine Opštine Prokuplje jednoglasno su doneli Odluku o predlogu Vladi Republike Srbije za prenos prava javne svojine neizgrađenog građevinskog zemljišta iz javne svojine Republike Srbije u javnu svojinu Opštine Prokuplje, kao još jedan značajan korak ka formiranju nove indistrujske zone predviđene Generalnim urbanističkim planom.

Predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović je objasnio da se radi o parcelama površine oko 16 hektara koje su u blizini fabrike Hisar gde već ima izgrađene prateće infrastrukture poput pristupne saobraćajnice, vodovoda, telekomunikacija, elektroenergetske mreže, što znači da je taj prostor idealan za izgradnju više industrijskih postrojenja.

Ono što je ujedinilo odbornike SO Prokuplje je i jedinstven stav po pitanju kvaliteta usluga iznošenja smeća kao i po pitanju štetnosti ugovora sa Kompanijom Por Verner Veber potpisanog 2011. godine. Skupština Opštine Prokuplje nije prihvatila zahtev kompanije Por Verner Veber za povećanje cena usluga iznošenja smeća, sa obrazloženjem da zahtev nije osnovan jer ni usluge koje pruža ovo preduzeće nisu na zadovoljavajućem nivou.

U cilju trajnog zbrinjavanja stanovnika naselja Mala Guba, Skupština Opštine Prokuplje donela je i Odluku o pribavljanju gradskog građevinskog zemljišta u javnu svojinu opštine Prokuplje kojom je omogućena dalja realizacija projekta koji finansira Evropska unija na planu uređenja rečnog korita reke Toplice, uokviru koga se gradi i 10 montažnih kuća za najugroženije romske porodice iz ovog naselja.

Pravoslavno arhijerejsko namesništvo Topličko obratilo se Opštine Prokuplje za pomoć u izgradnji novog hrama Svetog Đorđa u Prokuplju. Na pravoslavni praznik Đurđevdan episkop niški Arsenije osveštao je temelj novog hrama i tom prilikom rekao da je inicijativa za njegovu izgradnju postojala još tridesetih godina prošlog veka.Kako bi se nastavili radovi, Skupština je donela Odluku o dotaciji sredstava crkvenom namesništvu Topličkom u iznosu od milion dinara u ovoj fazi gradnje a prethodno je za temelj iz budžeta izdvojeno 600 hiljada dinara.

U nastavku sednice razmatrani su izveštaji o radu za 2017.godinu JP za urbanizam i uređenje opštine Prokuplje , Turističko sportske organizacije i Centra za socijalni rad.

Razmatran je i usvojen Operativni plan za odbranu od poplava na teritoriji opštine Prokuplje za 2018. godinu, kao i Godišnji program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta . Usvojen je Predlog rešenja o obrazovanju organizacionog odbora za proslavu gradske slave, kao i Organizacionog odbora za izgradnju Spomen obeležja Drugom pešadijskom puku „Knjaz Mihajlo“ u Prokuplju.

-Povodom otkrivanja Spomen obeležja i u oktobru će biti održana velika državna manifestacija čiji je pokrovitelj predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić. Kada je u pitanju izgradnja spomen obeležja i organizacija ove manifestacije, na nam a je velika odgovornost, ali i zadovoljstvo što ćemo se tako odužiti našim slavnim precima. Spomen park će biti ukras i ponos našega grada, rekao je predsednik Simonović.

Na današnjoj sednici doneta su i nova kadrovska rešenja i prihvaćene izmene u Upravnim i Nadzornim odborima Doma zdravlja, Doma kulture, Kulturno-obrazovnog centra, Istorijskog arhiva.

Za direktora Kulturno obrazovnog centra imenovana je Ljiljana Krasić, a za v.d. direktora JP Direkcija za izgradnju, urbanizam i stambene poslove imenovan je Milan Jovanović.

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime