Snima se film o pukovniku Rajevskom

0

Kruševački reditelj Goran Erčević počeo je snimanje svog najnovijeg devetog filma ,,Voda,, o pukovniku Rajevskom , koji je Tolstoju poslužio kao prototip za lik grofa Vronskog u romanu ,,Ana Karenjina,,.

Film o Rajevskom snima se povodom obeležavanja 140 godina od njegove pogibije . Rajevski je poginuo u Gornjem Adrovcu pokraj Aleksinca, kao dobrovoljac u srpsko-turskom ratu, a sahranjen u porti manastrira Sveti Roman u Djunisu.

Pokrtovitelj filma o Rajevskom je Opština Aleksinac koja obeležava i 500 godina od osnivanja, a sbuimanje se radi uz veliku podršku Udruženja srpsko ruskog prijateljstva. Reditelj Goran Erčević kaže da se film snbima na više lokacija, ali više od polovine je na teritoriji Aleksinca.

Glavna uloga pukovnika Rajevskog poverena je glumcu Kruševačkog pozorišta Dejanu Tončiću, a pored njega između ostalih igraju Vojin Ćetković, Bane Trifunović, Ivan Bekjarev ,Ljiljana Stjepanović…

– Velika je čast i zadovoljstvo raditi sa takvim profesionalcima kao što su Bane Trifunoviuć, Vojin Ćetković, Dejan Tončić, Milenko Pavlović, Ivan Bekjarev, Ljiljana Stjepanović, kaže Goran Erčević Laki.

Prva scena filma o Rajevskom snimljena je u autentičnom Zavičajnom muzeju Aleksinca, kući koja je sagrađena 1833. godine, a film će biti sniman na više lokacija. Posle Zavičajnog muzeja glumci su se odmah preselili navojni poligon pokraj Aleksinca, a onda put ih vodi u Smederevo, pa na Košutnjak u Beogradu, a jedna scena biće i na Kosančićevom vencu gde su snimani Maratonci.

Neki kadrovi Krima, kae Erčević, biće narezani u Rusiji , a filmska ekipa će se seliti u Kotor gde će biti snimana scena u nekoj barci, da bi se ponovo vratili u Aleksinac i Manastir Sveti Roman. Posledja scena filma biće snimana u Aleksandrovcu Župksomn , odnosno u Lukarevini, da bi bilo prikazano kako kako Turci pale selo.

Premijera filma ,, Voda,, o Rajevskom očekuje se u septembru.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime