SNP Kuršumlija organizovala akciju protiv sankcija Rusiji

0

Inicijativni odbor Srpske narodne partije u Kuršumliji organizovao je akciju prikupljanja potpisa građana protiv uvođenja sankcija Ruskoj Federaciji, navodi se u saopštenju inicijativnog odbora SNP Kuršumlija

Povod za organizovanje akcije „NE sankcijama Rusiji“ je nedavna Rezolucija Evropskog parlamenta kojom je od Srbije zatraženo da uskladi svoju spoljnu i bezbednosnu politiku sa Evropskom unijom, uključujući i odnose prema Rusiji- rekao je Aleksandar Andrijašević član inicijativnog odbora SNP Kuršumlija.

On je pozvao građane Kuršumlije da podrže akciju SNP, i istakao da je Rusija uvek bila uz Srbiju i pomagala joj u teškim vremenima, pa i danas kada je u pitanju zaštita nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji. Rusija za Srbiju pored političkog značaja, ima veoma veliki i ekonomski značaj, jer svoju robu Srbija može bez carina da izvozi u Rusku federaciju, kazao je Andrijašević.

-Pozivam građane Kuršumlije da 2. aprila dođu u 12 časova na štand Srpske narodne partije u centru grada, kako bi svojim potpisom podržali peticiju „NE sankcijama Rusiji“. Akciji Inicijativnog odbora u Kuršumliji 2. aprila, pored članova Inicijativnog odbora prisutvovaće i zamenik generalnog sekretara SNP Aleksandar Zorić, dodao je Andrijašević.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime