Spasimo Mileni život!

0

Do pre godinu dana, tridesettrogodišnja Nišlijka Milena Jovanović je bila zdrava i prava devojka, uspešan diplomirani veterinar koji je radio u struci. A onda su počeli da se pojavljuju prvi simptomi. Nakon jednogodišnjeg lutanja od lekara do lekara postavljena je dijagnoza – adenokarcinom zadnjeg creva.

U početku je bilo samo prisustvo krvi u stolici, a odlaskom kod lekara opšte prakse taj simptom tretiran je kao hemoroid. Nakon nekog vremena javlja se i uporna dijareja i lekari je upućuju kod gastroenterologa.

Krajem decembra prošle godine, Mileni je odrađena rektoskopija uz sumnju na zapaljenje debelog creva. Nekoliko meseci kasnije, kada je stanje počelo da se pogoršava, odrađena je kolonoskopija.

Išla je od lekara do lekara, i za ovih godinu dana simptomi su sve jači i sve prisutniji – dijareja, krv u stolici, bol, gubitak težine, bez reakcije na terapije koje je dao lekar.

Kolonoskopijom, koja je bila ključna, utvrđuje se prisustvo mase. Uzimanjem uzoraka za patohistološki pregled i nakon dobijanja rezultata, dijagnostikovan joj je adenokarcinom zadnjeg creva.

Čim je dijagnostikovan karcinom, lekari su odmah počeli pripremu za operaciju. Međutim, rezultati magnetne rezonance karlice nisu bili dobri, čime je operacija odmah sprečena zbog raširenosti tumora. Milena je do sada išla na tri ciklusa hemioterapija i 28 zračnih terapija.

Lečenje u inostranstvu, kao  i rehabilitacija, koštaju tri miliona dinara, i tu je Mileni potrebna naša pomoć.

Pomozimo Mileni! Upišimo 371 i pošaljimo SMS na 3030. Njoj možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun.

Dinarski: 160-483424-51

Devizni: 00-540-0002292.9

IBAN broj: RS35160005400002292983

Spasimo Mileni život! Budimo humani!

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime