Spektakularni koncert u Kuršumliji

2

Sinoć je spektakularnim koncertom Vlatka Stefanovskog koji je potrajao duboko iza ponoći, održano prvo veče Kuršumlijske gitarijade na kome su pred nekoliko stotina okupljenih nastupili i bendovi u takmičarskom delu.

Gitarijada je otvorena konferencijom za štampu na kojoj su organizatori predstavili Vlatka Stefanovskog i predstojeću manifestaciju roka u Kuršumliji.

– Iako sebe smatram ekspertom za Balkan jer sam proputovao mnoge krajeve, prvi put sam u Kuršumliji i drago mi je što ću svirati ljudima ovde. Verujem da će i vaša Gitarijada kao i Zaječarska zaživeti. Čast mi je i što sviram na manifestaciji na koja nosi ime mog najdražeg instrumenta-gitare na kome ću nastupiti večeras, kazao je Stefanovski.

Petar Dikić, jedan od organizatora Kuršumlijske gitarijade,  zahvalio gostu na učešću i predstavio ovom prilikom dvodnevni rok program u Kuršumliji.

Već posle 20 časova, nastupali su takmičarski bendovi koji su svirali do 23 časa kada se i broj okupljenih iz sata u sat povećavao, pa se igralište Drinkine škole polako ispunilo publikom.

Za finalno veče, odlukom stručnog žirija, plasirali su se bendovi Crveni karton, Random, Zemljotres, Sanitarijum i Evolucija. Oni će se večeras boriti za vredne novčane nagrade koje su:  za prvo mesto 50.000 dinara, za drugo 30.000 dinara i treće  20.000 dinara.

Nakon 23 časa, nastupio je Vlatko Stefanovski koji je izveo niz gitaskih klasika i novih numera sa novog albuma, a publika je do duboku noć sa njim pevala stare hitove koji su ga proslavili u, sada već čuvenoj grupi “Leb i sol”.

Više fotografija sa prve večeri Kuršumlijske gitarijade pogledajte OVDE

A evo i programa Gitarijade za nedelju – 15. jul:

Najpre od 20 časova nastupaju takmičarski bendovi u finalu.

Zatim, nastupa plesna grupa „Ragnarok“ od 21 i 40.

Pobednik prošlogodišnje Gitarijade, bend „Infinitiv“ nastupiće od 22 časa.

Gitarijadu svirkom u 23 časa zatvara „Kerber“.

„Kuršumlijska gitarijada 2017“ održava se u dvorištu OŠ „Drinka Pavlović“ u organizaciji Opštine Kuršumlija, Kancelarija za mlade i Udruženje Kuršumlijska gitarijada.

 

2 KOMENTARA

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime