Sportske igre mladih u Kuršumliji

0

Na terenima sportske hale u Kušumliji 3. juna se odžavaju “Sportske igre mladih” u oganizaci ji Saveza za školski sport Kuršumlija.

Na terenima sportske hale 3. juna održaće se takmičenja u 6 sportova i to :

Izmedju dve vatre, basket 3×3, mali fudbal, stoni tenis, tenis,šah. Pravo učesća imaju sva deca osnovnih škola. Više informacija u vezi prijava za takmičenje u narednim danima.

Sportske igre mladih najveći su projekat za decu i omladinu čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva.Ideja Igara rasla je iz godine u godinu i Igre su postale prepoznatljiv brend koji se danas razvija i u zemljama regiona i Evrope. Najuspešniji pojedinci na državnom takmičenju i ekipe putuju na besplatno mini letovanje kao učesnici završnice  Igara u Splitu.

Među više od milion učesnika tokom godina postojanja, kroz druženje i sport, promovisiše se način života čiji su osnovni postulati razumevanje, prijateljstvo, solidarnost i fair-play, kao najdelotvorniju alternativu svim negativnim uticajima današnjice i time postali najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi, sa preko sto pedeset hiljada učesnika godišnje, priznata od Međunarodnog Olimpijskog Komiteta.

Samo u Srbiji, tokom protekle tri  godine družili smo se sa preko sto hiljada mališana na sportskim terenima i još mnogo više van njih. U 2016. obišli smo trideset dva grada Srbije kroz turneju „Radosti“ Sportskih igara mladih.

Cilj Sportskih igara mladih je okupljanje što većeg broja dece i mladih iz Srbije kako bi oni na kojima svet ostaje, druženjem kroz sport i zabavu, zajedno sa mladima iz regiona razvijali svoje društvene vrednosti čime bi izbegli breme vremena u kom živimo,  a koje u velikom broju ima negativni trend droge, nasilja i svih vrsta intolerancije, navode u Savezu za školski spot u Kuršumliji.

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime