Sprovedena akcija „Deca vas vole i mole“

0

Polaznici Predškolske ustanove „Neven“ iz Prokuplja , zajedno sa svojim vaspitačicama uz pomoć pripadnika Saobraćajne policije, sproveli su akciju pod sloganom „Deca vas vole i mole“. U akciji je učestvovalo 32 mališana predškolskog uzrasta.

Prema rečima organizatora osnovni cilj akcijeje da se deca upoznaju sa propisima i ponašanjem u saobraćaju i da apeluju na vozače dapoštujusaobraćajne znake.

Vaspitačica u Predškolskoj ustanovi Simona Erčević ističe da su oni ovom akcijom na praktičan način pokazali kako deca treba da se ponašaju na ulici.

– Mnogobrojnim kreativnim aktivnostima u učionicama i obilaskom raskrsnica mališane upućujemo na pravilno i bezbedno kretanje i ponašanje na ulici, rekla je Erčević dodavši da će ovaakcijatrajatiod 12. do 20.aprila.

Crteže sa motivima iz saobraćaja pod nazivom „Deca vas vole i mole“ decasupodelilavozačima i drugim učesnicima u saobraćaju.

– Sve pohvale za ovu akciju. Bilo bi dobro kada bi se češće organizovala. Apelujem na sve vozače da poštuju saobraćajne propise i da posebnu pažnju prilikom vožnje obrate kod škola, vrtića i bolnica, naglasio je vozač Dobrica Đokić iz Džigolja dodaši da se đacima u nižim razredima osnovnih škola treba višegovoriti o ponašanju dece i njihovih roditelja, kao i samih vozača u saobraćaju.

Jovica Pešić iz Samarinovca kod Žitorađe je sa velikim zadovoljstvom prihvatio crtež sa porukom koju su mu uputila deca predškolskog uzrasta.

– Deca su naše najveće blago. Na svakom mestu treba da ih čuvamo. Svoj veliki doprinos mogu da daju i vozači poštujući saobraćajne propise, kao i da tokom vožnje posebnu pažnju obrate kad su u zoni obdaništai škola, naglasio je Pešić.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime