Sprovedena peta akcija besplatnih pregleda

2
Foto: Opšta bolnica "Dr Aleksa Savić"Foto: Opšta bolnica "Dr Aleksa Savić"

U Opštoj bolnici „Dr Aleksa Savić“ u Prokuplju obavljena je i peta akcija besplatnih preventivnih pregeleda koja se na inicijativu Ministarstva zdravlja sprovodi na teritoriji cele Srbije.

Kako navode nadležni u prokupačkoj bolnici, veliki broj građana iskoristio je priliku da obavi kontrolni pregled ultrazvukom, mamografijom i analizom tumor-markera.

U petoj preventivnoj akciji urađeno je ukupno 317 pregleda, a ovako veliki odziv govori o tome da je svest građana o važnosti preventive dostigla viši nivo u odnosu na prethodne godine.

Zahvaljujući dobroj organizaciji zdravstvenih radnika, obavljeno je 170 laboratorijskih pregleda, 142 ultrazvučna pregleda i 35 mamografija.

U okviru ove akcije sprovedeni su i preventivni ginekološki pregledi u Domovima zdravlja u Prokuplju, Blacu , Kuršumliji i Žitorađi, gde je 94 žena iskoristilo priliku za kontrolu svog zdravlja.

Zbog velikog interesovanja za ultrazvučne preglede i mamografiju, omogućeno je zakazivanje novih termina za ovu vrstu pregleda.

2 KOMENTARA

  1. Koliko je bolesnika akcije se treba raditi po dva meseca u godini samo za mamografiju jer regularnim putem do zakazivanja pregleda tesko je doci do termina a kada stignete na red aparat u kvaru. Al privatno moze cena da umres dok skupis novac.Samo nam B og moze pomoci.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime