SRS Kuršumlija o delimičnoj blokadi Skupštine

0

Na današnjoj sednici SO Кuršumlija SRS je preko svog predstavnika pokušala ponovo da na dnevni red stavi goruća pitanja građana Кuršumlije. Probleme malinara, probleme više stotina radnika Кopaonika i mediski mrak u Кuršumliji. Ozbiljnost situacije i shvatili su i predstavnici drugih političkih opcija koji su podržali ove predloge, navode kuršumlijski radikali u saopštenju.

Srpska radikalna stranka jeste za to da se vlast menja demokratskim metodama na regularnim i demokratskim izborima. To podrazumeva poštovanje zakona i poslovnika od strane vladajuće Napredne stranke. Oni su svojom bahatošću i nepoštovanjem poslovnika koji su sami doneli doprineli i doprinose sve većem revoltu građana, pa i nas, njihovih predstavnika.

Srpski radikali nikada nisu i neće učestvovati u ovakvim političkim farsama. Ovde se sednice radnih tela održavaju sa obaveštavanjem sat vremena pre sednice, a materijal se dostavlja nakon sednica. Mesecima se ne odgovara na odbornička pitanja. Obesmišnjeno je i samo političko funkcionisanje političkih partija, odbornika, komisija. Sve odluke i propisi koji uređuju ovu oblast važe u susednim opštinama u Кuršumliji ne važe. Više puta smo ukazivali na to ali nije bilo zdravog razuma s druge strane.

Delimična blokade današnje skupštine je jasan stav koji upućujemo stranci na vlasti da nije sve njihovo, da ne predstavnjaju sve, i da nećemo dozvoljavati da se nadalje tako ponašaju. To dugujemo onima koji su nas birali. Ove metode predstavljaju blagi odgovor na ponašanje vlasti. Podsećamo da srpski narod nikada i ni po koju cenu nije trpeo nepravdu i argumente sile, i nadamo se da će se naći zajednička rešenja o minimumu normalnog političkog delovanja, zaključuje se u saopštenju OO SRS Kuršumlija.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime