Štab za vanredne situacije Prokuplja: Sanirani bedemi, situacija pod kontrolom

4

Pema poslednjim informacijama, već nekoliko sati beleži se blaga stagnacija nivoa reke Toplice kroz Prokuplje a najviši talas sa mernog mesta u Pepeljevcu stići će večeras oko 21,00 i prema očekivanjima proći će bez većih problema, navodi se u saopštenju Štaba za vanredne situacije opštine Prokuplje.

Zahvaljujući angažovanju velikog broja mladih ljudi, volontera, naših sugrađana, zaposlenih u prokupačkim javnim preduzećima, ustanovama i lokalnoj samoupravi na mnogim kritičnim tačkama obnovljeni su zaštitni bedemi džakovima peska i rizlom u ulici Liparskoj i naselju Gornja Draganja.

Izuzetnim naporima sedamdesetak ljudi među kojima su se posebno istakli brojni omladinci sanirano je najveće oštećenje najznačajnijeg odbrambenog bedema koji štiti brojna domaćinstva u ulici Liparskoj kao i zonu objekata firme Leoni.

Probijeni bedem u širini od 5 metara ponovo je zatvoren i sprečeno je dalje bujanje vode u ovom naselju i spremno se očekuje dalji prolaz vode. Ekipe su i dalje na terenu i prate situaciju i ukoliko vremenske prilike kako se prognozira i dalje budu išle na ruku treba očekivati i lagano smirivanje vodotokova.

To će posebno pogodovati situaciji sa vodosnabdevanjem jer su zbog plavljenja isključeni vodosistem Hisar i crpna stanica u Bumbureku. Radnici JKP Hameum su neprekidnim radom uspeli da ne dođe do većih šteta na ovim objektima tako da će čim situacija dozvoli krenuti sa svim neophodnim radnjama za njihovo ponovno stavljanje u funkciju.

Pomoć je stigla i od privrednih subjekata među kojima treba posebno istaći zaposlene u firmi Mandić – kop koji su sa mašinama neprekidno tokom čitavog dana tamo gde je najpotrebnije a našu zahvalnost je zaslužila i firma HSV Vlasotince na čelu sa direktorom Jovanom Cvetkovićem koji nam je donirao i dopremio 1000 džakova za pesak.

Informacije, one koje svi sa nestrpljenjem očekujemo, nadamo se da će uslediti nakon sledećeg sastanka Štaba za vanredne situacije opštine Prokuplje zakazanog za večeras u 22,00 časova.

4 KOMENTARA

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime