Šteta u poplavama u Rasinskom okrugu preko 260 miliona

0

Šteta nastala u poplavama koje su početkom marta zahvatile Srbiju, a tokom kojih je na području četiri opštine Rasinskog okruga bilo poplavljeno oko hiljadu hektara obradivih površina, prema prvim procenama nadležnih službi u lokalnim samoupravama za sada iznosi preko 260 miliona dinara.

Štab za vanredne situacije u Kruševcu je procenio da je na području nekoliko kruševačkih sela bilo poplavljeno oko 200 hektara, od čega je 160 obradivih površina, a šteta na poljoprivrednim usevima procenjuje se na oko 20 miliona dinara.

Prema podacima trsteničkog Štaba za vanredne situacije, preliminarna procena štete na poplavljenim usevima i oranicama na području opštine Trstenik iznosi više od 172 miliona dinara, jer je Zapadna Morava poplavila oko 1.200 hektara, od kojih je 787 hektara poljoprivrednog zemljišta.

Predsednik Opštine Varvarin Zoran Milenković nam je potvrdio da je u toj opštinibilo poplavljeno oko 800 hektara, stradale su poljoprivredne kulture, dvadesetak plastenika, a šteta se procenjuje na oko 50 miliona dinara.

U ćićevačkoj opštini pod vodom bilo je 230 hektara obradivog, poljoprivrednog zemljišta, a procena štete je još u toku.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime