Što bi rekao Velja – Bog spasio Toplicu od poplava!

0

Samo dva sata nakon saopštenja  Okružnog štaba za vanredne situacije Topličkog upravnog okruga, vodostaj reke Toplice je dramatično narastao tako da je juče, oko ponoći bio znatno iznad redovne visine odbrane od poplava i samo je Bog spasio opštine u Topličkom okrugu od poplava!

Naime, oko ponoći, prema podacima Republičkog hidrometeoroškog zavoda Srbije, vodostaj reke Toplice je bio narastao na preko 220 centimetara, tačnije, oko ponoći je bio 238 centimetara – znatno iznad redovne odbrana od poplava!

Vodostaj reke Toplice je bio narastao četiri puta od uobičajnog! Samo je prestanak kiše koja je preko dana lila kao iz kabla sprečio da se ponovo suočimo sa poplavam od pre dve godine.

Sreća naša je očiglodno bila da je kiša prestala da pada “na vreme”,  inače…

Za zvaničnike da znaju za ubuduće da kad izdaju saopštenja da pogledaju ipak zvanične podatke pre toga!

Sada je prošlo bez posledica, a nekom drugom prilikom možda bude drugačije…

Tek, onda Bog ostaje kao alibi… On prašta sve… E sad, da li i poplave u kojima je ljudski faktor odlučujući, to tek treba da se utvrdi…

Sve u svemu, ne ponovilo se, a po zvaničnim podacima i saopštenjima ne ravnajte se!

U medije ipak verujte ma kavi da su! Oni moraju i kad ne žele baš da prenosu ono što se dešava na terenu jer ih čitaoci ubrzo demantaju ako greše!

Tek, Bog je da sudi, da li po Veljinom, zvaničnom, ili po onom što mora da se desi, tek da znate da mi iz medija brinemo za Vas dragi naši čitaoci!

(Autor: Miloš Ivanović: urednik Top Novosti)

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime