Strašno i uznemirujuće: Čopor pasa umire na Čokotinom brdu

0

Kruševljanin Milan Spasojević slučajno je prolazio autum preko Čokotinog brda na desetak kilometara od Kruševca prema Kaoniku i naišao na čopor izgladnelih pasa koji jedva puze zemljom. On je slikao životinje koje umiru od gladi i stravičnu sliku dostavio novinarima, a objavljena je i na sajtu kruševačke organizacije za Zaštiru životinja Orpak.

– Pre dva dana sam autom prolazio tim putem in a Čokotinom brdu, u blizini napuštene kafane, video sam dva izgladnela psa u očajnom stanju. Zaustavio sam auto kako bi him dao nešto da jedu i onda sam doživeo šok! Iz visoke trave i okolnog grmlja izašlo je 15, možda 20 pasa, koji su jedva dopuzali do mene. Bili su kao živi leševi, toliko su mršavi i izgledneli da sam mogao da im prebrojim sve kosti, ispričao je Milan Spasojević.

Ovo je za monge Kruševljane i ne samo za njih izgledalo poražavajuće, jer se to dešava pored grada koji ima azil za životinje, koje su , po svemu sudeći, napustili i odbacili žive meštani Kaonika, Djunisa i okolnih mesta u okruženju.

,, Neko ko ima kola može li makar na 2-3 dana nositi hranu-mi ćemo obezbediti ???!!! Ovo je katastrofaaa!!!!!!! Kaonik je u pitanju – selo blizu Kruševca!,, navodi ORPAK na svom sajtu društvene mreže Facebook.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime