Stravičan zločin: Pijani komšija izbo nožem vlasnika diskonta

0

Stravično ubistvo dogodilo se u noći između srede i četvrka, nešto posle 22 sata u trsteničkom naselju Pejovac, ispred prodavnice, pred kojom su komšije u predvečerje posle dnevne sparine ispijale pivo, prepričavale dnevne dogodovštine sa Morave i svađale se.

Policija je saopštila da je D. P. (40) u pijanstvu više puta ubo nožem komšiju, a žrtva, pedesetdevetogodišnji muškarac, je podlega povredama u Opštoj bolnici u Kruševcu.

– Policija je uhapsila D. P. (40), kome je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će osumnjičeni biti priveden višem javnom tužiocu u Kruševcu, navela je Policijska uprava u Kruševcu.
U Ulici Braće Spasojevića u Pejovcu, gde se dogodilo svirepo ubistvo, saznajemo da se krvavi zločin odigrao u sredu veče nešto posle 22 sata pred prodavnicom ,,Koles,, vlasnika Dragiše Kostića, a u njegovom obračunu sa sa komšijom Duškom Pavlovićem (40), koji je do skoro držao diskont pića pa ga ugasio.

Pred kućom ubijenog Dragiše Kostića zatičemo njegovog najmđeg brata Trajka, koji je po dogovoru sa Dragišinom porodicom izašao ispred ulaznih vrata i odvraća novinare pod izgovorom da ,,od njih nećemo ništa čuti, jer su deca ubijena tugom za svojim ocem,,.

Poznati biznismen Dragiša Kostić se, inače, u naselje Pejovac pre par decenija doselio iz Vučitrna sa Kosova i Metohije, i ovde, u Pejovcu izgradio kuću i, otvorio diskont i izdržavao porodicu. Majka mu je, saznajemo, teško bolesna, a i supruga se ne oseća dobro.
Ima tri ćerke, od kojih je najstarija stjuardesa u Dubaiju, a dve mlade su iškolovane, kao i najmlajeđeg sina studenta.

– Ovo je mnogo fina porodica. Ovde niko nije očekivao da se u ovoj ulici može nešto strašno dogoditi. Svi se družimo i poznajemo. I komšije Kostići i Pavlovići su se družili, kao jedna porodica. Samo je mali Dušan bio malo problematičam, zbog alkohola, ali mu je stariiji brat Peđa mnogo fini čovek, priča komšija Slobodan Marković.

Komšije Kostića i Pavlovića
Komšije Kostića i Pavlovića

Od drugog komšije Miše Miloševića saznajemo da se pijanka pred prodavnicom dogodila posle povratkla sa Morave.

-Zvao me je Kole da idem juče sa njima na Moravu. Spremali su riblji gulaš i družili se. Sa Koletom je bio i stariji Dušanov brat Peđa, koji kod Koleta vozi kamion. Nisam išao na Moravu, ali me je Kole predveče ponovo pozvao da mi priča kako su lepo proveli. Ali, pred prodavnicom se, uz čašu alkohola, priča sve i svašta, pa se potegla i priča o diskontu. Ne znam ko je koga prvi i zbog čega konkretno napao, ali sam čuo da je Kole išamarao malog Duška i vratio se kući. Posle sam gledao na televiziji prenos utakmice, pa se nisam mnogo obazirao oko galame koja se digla pred prodavnicom. Kasnije kad sam već izašao vani, video sam troja policijsklih automobila i kola hitne pomoći. Valjda se mali Duško pre prve tuče sa Koletom vratio kući i uzeo nož. Čujem da je komšiju Koleta u pijanom stanju izbo oko devet puta u predelu stomaka, priča komšija Miša Milošević.

Ali, pred samom prodavnicom,koja je zaključana, kao da se ništa dogodilo nije. Nema nikakvih tragova da se baš tu pred kućnim brojem 28, vlanika Dragiše Kostića, odigrao zločin. Ali, neposredno u komšiluku, kod kućnog broja 32, pred ulaznim vratima ubice Duška Pavlovića zatičemo gotovo sveže tragove krvi, od samih ulaznih vrata pa prema izlazu na ulicu. Tu je parkirano dva-tri bicikla, a na stočiću ispijena flaša piva. Pred zaključanim ulaznim vratima ove kuče uće stoji više pari obuće .

U Pejovcu kao da niko ništa konkrtetno nije video. Svi imaju gotovo istu priču, te da je jedan od komšija pokušao da ih razvadi, ali nije uspeo. Taj komšija, za koga se priča da je bio na mestu događaja, novinarima kaže, da ,, ništa nisam video,,.

Vraćamo se opet pred kućom ubijenog Dragiše Kostića.

– Molimo vas, ovo je privatan posed, ostavite nas. Dva brata i supruga pokojnog Dragiše su u Vrnjačkoj Banji, a ja bez njihovog odobrenja i odobrenja njihove dece vam ne mogu ništa reći, kaže nam ponovo najmadji Dragišin brat Trajko Kostić, zamolivši novinare da se udalje od kuće.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime