Stručna predavanja za prokupačke poljoprivrednike

0

Savetodavci Poljoprivredno stručne službe Prokuplja (PSS) od decembra prošle do kraja januara ove godine održali su niz vezanih predavanja u gradskim i prigradskim mesnim zajednicama. Tako su predavanja u Berilju, Velikoj Plani, Đurovcu, Babotincu,Novoj Božurnoj, Džigolju, Vidovači, Babinom Potoku, Ćukovcu, Potočiću i drugim prokupačkim selima izazvala veliko interesovanje poljoprivrednika.

Osnovni cilj je bio da se poljoprivrednici upoznaju sa najnovijim dostignućima i tehnologijama u oblasti voćarstva, vinogradarstva, stočarstva i zaštiti bilja.

– Poljoprivrednim proizvođačima smo govorili i o načinu dobijanja podsticajnih sredstava koje dodeljuje Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srbije, kao i o IPARD fondovima Evropske unije i merama koje preduzima lokalna samouprava u culju unapređenja i razvoja poljoprivrede, izjavio je savetodavac Dejan Tonić dodavši da oni zimski period koriste za neposredne kontakte sa poljoprivrednicima.

Savetodavci Duška Petrović i Snežana Jović na stručnim savetovanjima govorili su o zadrugarstvu i udruživanju,organskoj proizvodnji, upisima vinogradara u vinogradarski registar, čuvanju i ishrani krupne stoke, proizvodnji mleka i drugim aktuelnim temama iz oblasti poljoprivrede.

Do kraja ove nedelje planirana su predavanja za poljoprivrednike u Beloljinu i Bresničiću.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime