Svako čudo za tri dana u Kuršumliji!

0

Samo nekoliko dana (tačnije tri dana!) nakon što su Top Novosti objavile nesvakidašnju priču da je bista spomenika Milutinu Uskokoviću u centru grada “nesvakidašnje” okrenuta ka ovdašnjim kafićima, ona je u međuvremenu vaćena na svoje mesto.

Sada Uskoković ponovo stoji onako kako su umetnici davne 1953. godine osmislili da u centru Kušumlije bude postavljena tada, jedna od prvih bista i spomenika pesnicima u tadašnjoj Jugoslaviji.

Pesnik više ne mora da “strogim pogledom” gleda u pravcu kafića u centru grada i “opominje” na kulturne vrednosti koje treba negovati pa makar to bila i provincija na jugu Srbije.

Međutim, i dalje ostaje problem kako da se učvrsti, zacementira da neki “novi šaljivdžija” ne okrene spomenik i postavi ga kako on misli da treba, jer je i dalje ostalo da se bista može okretati u postolju na sve strane.

Tek, ovo može da u krajnjem bude i prednost, pa tragični pesnik i njegov spomenik je opomena i njegov strogi pogled možda učini i da ova varoš sagleda i neke druge, kulturne vrednosti osim ispijanja rakije i abrova koji se vode u centru grada.

Najnovije vesti iz Kuršumlije pročitajte OVDE

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime