Svakodnevno pomažu najugroženije

0

Udruženje obolelih od mišićnih i neuromišićnih bolesti u Prokuplju sprovodi projekat pomoći u kući za oko 200 lica. Reč je o starim i iznemoglim, socijalno ugroženim licima i osobama sa invaliditetom.

Svakodnevnu brigu o ovim licima uglavnom vodi oko 30 lica angažovanih preko republičkih javnih radova.

Ovaj tim za pružanje pomoći sastavljen je od gerontodomaćica, medicinskih radnika i majstora. Na taj način ljudima je omogućena raznovrsna pomoć, od kućnih popravki, do zdravstvene nege, merenja krvnog pritiska, terapije.

-Radni dan počinje tako što svako od nas dobije konkretni zadatak U zavisnosti od potrebe korisnika, dogovaramo se oko dnevnih aktivnosti. Obilazimo naše korisnike kako bi se na terenu uverili šta im je najpotrebnije. Uglavnom su to svakodnevni poslovi kao što su nabavka namirnica, lekova, plaćanje računa, razne popravke u kući, medicinska nega, ali i druženje i razgovor sa starim i usamljenim licima, kazala je koordinator projekta za pomoć u kući, Milica Danić.

Udruženje obolelih od mišićnih i neuromišićnih bolesti je na poslovima pomoći u kući radno angažovalo nezaposlena lica, među kojima je 7 invalidnih lica raspoređeno na poslovima u Dnevnom boravku „Sunce“ u Vodicama.

Ovaj projekat podržala je i Opština, tako što je obezbedila sve potrebne materijalne uslove za sprovođenje javnih radova, i to u saradnji sa Crvenim krstom Prokuplje.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime