Svetska trka mira prošla Kruševac

0

Grad Kruševac je danas bio domaćin svetske Trke mira, a učesnike ove manifestacije pozdravila je zamenik gradonačelnika Jasmina Palurović i pomoćnik gradonačelnika za omladinu i sport Nikola Petrović.

Pozdravivši prisutne, Palurovićeva je podsetila da je Kruševac od Ujedinjenih nacija dobio Medalju mira i Povelju „Vesnik mira“.

– Kruševac je grad u kome postoji Spomenik mira, Trg mira i dečiji vrtić „Golub mira“. Tako da danas iz našeg grada šaljemo još jednu snažnu poruku humanosti, solidarnosti, ljubavi i otvorenog srca -rekla je Jasmina Palurović.

Najmlađi članovi KUD-a “Čarapani” priredili su i prigodan program.

Trka mira je globalna sportska manifestacija posvećena miru, skladu i prijateljstvu među ljudima i dotiče živote i srca miliona ljudi širom naše planete. Ukupna dužina trase je duža od obima zemljine kugle i iznosi više od 60.000 km, a baklja, prelazeći iz ruke u ruku, povezuje sve ljude u njihovoj težnji za boljim i srećnijim svetom u kome će vladati mir, ljubav, sklad i jedinstvo.

Evropski ogranak Trke započeo je svoj dug put od preko 25.000 km u Portu (Portugalija) 24.02.2016., proći će kroz svih 49 evropskih zemalja, a svoj put završiće u Rimu, 08.10.2016. godine.Cilj trke je da se preko sporta promoviše mir, sklad, prijateljstvo i razumevanje među ljudima.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime