Svirepo ubio prijatelja

0

U potkopaoničko selo Jelakci na teritoriji Opštine Aleksandrovac, koje je bliže Jošaničkoj Banji nego najudaljenijoj aleksandrovačkoj Ploči, od sinoć uselila se jeza. Tuga meštana zbog jezivog zločina nad najboljim komšijom, drugom i prijateljem, prekrila je ceo ovaj kopaonički kraj.

Svi se mi ovde dobro znamo. Delimo i dobro i zlo. Ali, ovom zločinu koji se desio, a možda je mogao da se predupredi, niko se nije nadao. Zoran Maksić i Đurđe Ugrinić su bili najbolji drugovi i prijatelji. Družili su se sve do skoro, odlazili jedan kod drugog, sve dok Zoranova supruga sa svoje dvoje maloletne dece, ćerkom i sinom, nije napustila Zorana i otišla.

Zoranu se usadilo u glavu da je tome glavni krivac Đurđe, koji se, takođe, pre godinu dana sporazumno razveo sa svojom suprugom, jer nisu mogli da imaju decu.

Pošto nije mogao da vidi svoju decu Zoran je Đurđu telefonom počeo da šalje preteće poruke, misleći da je za to on glavni krivac, ali Đurđe te pretnje nije shvatao za ozbiljno, smatrajući da je on njegov najbolji prijatelj. Đurđe je čak insistirao da se sretnu i porazgovaraju.

Ovaj je pristao, ali umesto razgovora uzeo je pripremnljenu metalnu šipku i svom najboljem drugu smrskao glavu. Potom je mrtvog prijatelja ugurao u njegov auto i zapalio ga.

Drugih povoda, ne verujemo da je bilo. Jer, Đurđe je svima ovde u selu bio i najbolji drug, komšija, kum i prijatelj. Svima je pomagao, ali sebe nije umeo da sačuva¬ priča nam jedna najbliža prijateljica ožalošćene kuće Ugrinića iz sela Jelakci.

Nesrećni Đurđe Ugrinić (44), pričaju meštani, koliko je bio dobar čovek da svima pojedinačno izađe u susret, tako je i kupio kamion da bi njime svima u selu pomagao. ¬

Đurđe je uzgaja maline na jedan hektar svog zemljišta. Ali, on je svojim kamionom bez nadoknade kupio po selu i okruženju maline svih porkopaoničkih meštana gorštaka i odvozio ,,dole,, do hladnjače.

Izgubili smo, eto, najboljeg čoveka¬ priča komšinica Rada.

Sahrana Đurđa Ugrinića biće u sredu u selu Jelakci, a istog dana u Višem javnom tužilaštvu u Kruševcu biće saslušan i njegov ubica Zoran Maksić (40).

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime