Teške optužbe vlasti i opozicije u Prokuplju

9

Na današnjoj konferenciji za štampu, predsednik Opštine Prokuplje Miroljub Paunović je optužio predhodna vlast na čelu sa Demokratskom strankom da je ostavila pustoš, dok sa druge strane, prokupačke demokrate tvrde da aktuelna vlast svoje neuspehe i nesposobnost pravda prebacivanjem krivice na drugog.

Predsednik Opštine Prokuplje Miroljub Paunović je istakao da zbog dugova po raznim osnovama trenutna vlast ne može da razvija infrastrukturu.

– Samo za pešačku zonu dugovanja su ogromna i moraćemo da vraćamo dug do 2023. godine. Dug Direkcije je oko 700 miliona dinara. Nasledili smo ukupno dve milijarde duga, rekao je Paunović.

Sa druge strane, OO DS Prokuplje odbacuje ove navode i ističu da je aktuelna prokupačka vlast nesposobna i da ne uspeva čak ni najjednostavnije stvari da reši u interesu grada.

– Navešćemo samo jedan primer nesposobnosti vlasti, a to je što za dve godine nisu uspeli da kupe nameštaj za novi objekat vrtića koji smo napravili i da ga opreme. Poslednje dve godine izgubljene i aktuelna vlast ni u jednom segmentu grada( sportu, kulturi, nfrastrukturi) nije opravdala poverenje svojih birača, ističu u prokupačkoj Demokratskoj stranci

U aktulenoj opštinskoj vlasti u Prokuplju pak ističu da za dve godine od kako su na vlasti SNS i koalicija okupljena oko nje vraćeni delovi dugova koju je ostavila Demokratska stranka.

– Ono što je važno nisu napravljeni novi i ostvarili smo domaćinski odnos prema budžetu i njegovom korišćenju, kazao je Paunović.

Povod za ovako oštar sukob i međusobne optužbe je nedavno saopštenje OO DS Prokuplje u kome su optužili polanika Darka Laketića da mu je navodno isplaćen poslanički dodatak u iznosu od nekoliko stotina hiljada dinara iz budžeta grada.

Laketić je ove negirao kazavši da se radi o lažima i da sporna stavka u budžetu Opštine Prokuplje odnosi na naknade odbornicima, što je danas na konferenciji za štampu i potvrđeno, a poslanik Laketić je najavio da će protiv prokupačkih demokrata podneti krivičnu prijavu.

9 KOMENTARA

  1. Da bi se nesto uradilo, potrebno je prvo izmiriti dugove koje je prethodna vlast napravila! Bitno je da napadate sve redom, a niko se nije zapitao kolika ste dugovanja napravili!!!!

  2. Dokle vise sa laznim moralisanjem DSa, unistili ste i rasprodali sve sto je valjalo u Prokuplju, sta je bilo sa Filcarom, Toplicankom, sa hiljade i hiljade radnika koje ste isterali na ulicu da bi napunili vase dzepove, ko je pitao 5000 prokupcana kad su 2005/2010 dobijali otkaze, gde ste tada bili….nula….

  3. Сви смо свесни да нема развоја инфраструктуре док се не измире дугови које је предходна власт оставила а сада је дошло време за њихово измирење. Можемо да се захвалимо, демократе су се својски потрудиле да све то учине, а сада имају образа да се опет појаве и шире лажи.

  4. DS bi trebalo da se zapita sta je ostavio za sobom, ne milione vec milijarde duga. Toliko su kompromitovani da ne mogu celnog coveka u Prokuplju da postave, a da nije umesan u nekakve mutne radnje, pa su sad doveli raspali URS da im vodi stranku. Inace su u tom istom, tada nezavrsenom, obdanistu pred izbore zaposljavali partijske kadrove, celo Prokuplje to zna. Svoju kucu tako sigurno tako ne bi vodili..

  5. Praviti nešto nepovoljnim kreditima, dovesti grad na rub propasti svojom lošom politikom, i od svega toga imati samo ličnu korist je odlika demokratske stranke. Odakle im samo hrabrost da se pojavljuju više.

  6. Ulaganjem u investicije finansirane nepovoljnim kreditima je odlika izuzetno loseg vodjenja politike ds-a koja nas je dovela do ove teske situacije.Da imaju imalo stida i obraza ne bi se pojavljivali sa ovakvim komentarima.

  7. Stanje koje je zateceno a koje je ostavila demokratska stranka je porazavajuce, u privredi, finansijama i svim drugim oblastima nastala je kao rezultat neodgovornog ponasanja i sistemskog urusavanja prethodnih vlasti!

  8. Najpre ovaj grad treba da se kao Feniks digne iz pepela u koju su nas zuti pretvorili. Na srecu, ustajemo polako, stajemo na svoje noge i oprezno koracamo ka svetlijoj buducnosti.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime