To je ljubav: Oni u svaku Novu godinu ulaze duplim slavljem!

0
Zvonko i Duna sa unucima, Foto: Zvonko Prelić, privatna arhiva

Prvi januar za sve u svetu znači novi početak, Novu godinu i novogodišnje odluke, a za Dunu i Zvonka Prelića još jedan jubilej – godišnjicu braka. Na današnji dan 1978. godine stupili su u brak i otad jedno drugo iznenađuju i vesele – decom, unučićima i svakodnevnim radostima.

Nisu Prelići jedini koji se decenijama vole i žive zajedno, ali su svakako jedni od retkih koji i dalje jedno drugom ljubav i pokazuju. Tako je Zvonko nedavno iznenadio Dunu ljubavnim pismom za rođendan.

– Duna sa obradovala, a ja sam bogme posle toga malo bio i u neprilici kod prijatelja! Počele su supruge da im prebacuju što i oni nisu tako romantični. Duna kaže da sam malo uveličao stvari, ali vidim da joj je milo. – šali se Zvonko.

Foto: Zvonko Prelić, privatna arhiva

Četiri zajedničke decenije Zvonko i Duna krunisali su sa troje dece i sedmoro unučadi. Zvonko voli da pripoveda kako su se radovali ćerkama i sinu, kako se šali sa unučićima i raspreda na različite teme.

Sa njegovom romantičnom porukom supruzi počinjemo ovu godinu:

SREĆAN TI ROĐENDAN, LJUBAVI!

Da li ljubav ima rok trajanja? Voleti, ljubiti, uživati u ljubavi sa pravom merom, sa pravom osobom, a ljubav mu dođe kao neka lutrija, kakve si sreće i kako ti zapadne. Ne treba žuriti u trošenju ljubavi.

Zašto ovakav uvod pravim? Mene je ošinula munja ljubavi pre više od četiri decenije i sada me žicka, dakle ljubav traje. Zanemeo sam kad sam te prvi put video. Prelepo devojče, nežne, krhke građe, predivnih plavih očiju, kao gorski izvori, koji mi uzeše dah, i danas su mi neka tajna, uvek u njima vidim nešto novo, nešto nepoznato, nešto lepo.

Bila si tako čedna, nežna, nevina, čednost si mi podarila, mislim da sam to otpoštovao do današnjih dana. Znam da sam ponekad bio naporan, nabusit, nervozan, ali takvo je vreme bilo, teško, ne ponovilo se, a i takav mi je posao bio.

Trudio sam se da te ne uvredim, da te volim, da te poštujem. Podarila si mi tri dobra deteta koja me vole i poštuju, podarila si mi sedam divnih unučeta koje bi svako poželeo, šta da više tražim od tebe, šta da više tražim od života.

Život si mi ispunila, i sada mogu da smerno čekam poziv od Tvorca ali ni on ne mora baš da žuri, neka mi dozvoli da gledam odrastanje unučića.

Ljubavi moja, neka ti je srećan rođendan, neka budu srećni putevi kojima hodaš, neka budu srećne misli koje imaš neka, neka, neka……. i da samo nebo zna moju ljubav prema tebi.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime