Toplica pod kontrolom

0

 

Vodostaj reke Toplice i dalje pod kontrolom. Štab za vanredne situacije ipak u pripravnosti.

– Trenutno stanje  vodostaja  na reci Toplici je ispod nivoa redovne odbrane od poplava i za sada nema opasnosti od izlivanja rečnog korita Toplice i njenih pritoka. Opštinski štab za vanredne situacije je u punoj privravnosti, kao i sve službe, prvenstveno, Sektor za vanredne situacije, ovlašćene službe   MUP-a,  JKP „Hameum“, Centar za socijalni rad,  Crveni krst i Dom zdravlja , saopštio je predsednik opštine Prokuplje i komandant Štaba za vanredne situacije, Miroljub Paunović.

Prema prognozi meteorologa, očekuju se padavine od 30 do 50 litara po metru kvadratnom, što ukazuje na potrebu praćenja i maksimalne mobilnosti  i angažovanja svih službi.  U slučaju da vodostaj na Toplici i pritokama  počne da raste, obezbeđeno je 50 kubika peska i oko 10.000 plastičnih vreća, kako bi se zaštitilo stanovništvo, objekti i  poljoprivredno zemljište.

Vodostaj Toplice nije ugrožen između ostalog i zbog preventivnih radova koje je Opština izvela krajem prošle i početkom ove godine u saradnji sa „Srbijavode“ i „Morava“ Niš .

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime