Tragedija na pešačkom prelazu

0

Tuga i neverica vlada u domu Bogićevića nakon što je dvanaestogodišnja devojčica Nada stradala na pešačkom prelazu u centru Blaca sinoć, kada ju je pod dejstvom alkohola pregazio Nikola B. (24) iz ovog grada. Nadu su roditelji dobili nakon sedamnaest godina čekanja i ona je u jednom trenu nastradala…

Dvanaestogodišnja Nada Bogićević iz Blaca preminula je od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u subotu uveče.

Ovu devojčicu šestog razreda osnovne škole, na pešačkom prelazu u ulici Kralja Petra u gotovo samom centru Blaca udarilo je vozilo čiji je vozač bio pod dejstvom alkohola.

Saobraćajna nesreća prema policijskim podacima dogodila se oko 21,00 čas kada je vozač putničkog vozila “golf”, Nikola B.(24) iz Blaca pod dejstvom alkohola oborio devojčicu koja je prelazila ulicu na obeleženom pešačkom prelazu a potom napustio lice mesta.

Prema neznaničnim saznanjima iz izvora bliskih istrazi, pijani vozač imao je 2,5 promila alkohola u krvi.

Uprkos ukazanoj pomoći i reanimaciji u prokupačkoj bolnici , devojčica je hitno transportovana u niški Kliničko bolnički centar gde je konstatovana smrt.

– Naša Nada je pre nesreće izašla sa drugaricama u kafić i krenula je kući negde oko devet sati. Bila je sa najboljom drugaricom koja je videvši da se približava auto velikom brzinom povukla za rukav jakne ali je Nada već zakoračila na ulicu, priča Verica Miletić, prva komšinica ispred kuće Bogićevića u kojoj su devojčicini roditelji Dragana(51) i Rodoljub (55) pod sedativima.

U šoku i neverici su i rođaci i komšije pogotovu što su Bogićevići posle sedamanest godina postali roditelji ove devojčice. Nada im je bila jedinica i jedina svetlost u životu.

Prethodno je ekipa Top Novosti raspitujući se za porodicu nastradale devojčice sasvim slučajno naišla na majku mladića koji je devojčicu pregazio.

-Ja ne znam šta da radim. Moj sin će izaći iz zatvora, ali naša komšinica nije više živa, kratko je kazala majka mladića nakon što je ostala bez glasa gušeći se u suzama.

Inače, iako je vinovnik ove nesreće pobegao sa lica mesta, zahvaljujući svedocima brzo je pronađen a na njegovim kolima uočeno je ulubljenje, dok su na licu mesta vidljivi otisci guma odnosno tragovi kočenja.

Vinovniku nesreće, Nikoli B.određeno je policijsko zadržavanje do 48 sati a kako nam je potvrđeno u Osnovnom tužilaštu u Kuršumliji on se tereti za dva krivična dela, teško delo protv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanja pomoći licu povreženom u saobraćajnoj nezgodi.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime