Tribina SNS Prokuplje: Protiv korupcije bez kompromisa

2

Sinoć je u Skupštinskoj Sali Opštine Prokuplje sa početkom u 20h održana tribina na temu – Borba protiv korupcije. Tribinu je organizovala Srpska napredna stranka i Savet za borbu protiv korupcije Srpske napredne stranke.

Ovo je 23. po redu tribina na ovu temu, a na njoj su govorili Uglješa Mrdić, Srbislav Filipović i Nikola Jelenković, članovi Saveta za borbu protiv korupcije, kao i načelnik Topličkog okruga dr Nebojša Vukadinović i narodni poslanik gospodin Darko Laketić.

Dr Vukadinović je istakao da je održavanje ove tribune pokazatelj toga da se i funkcioneri Topličkog okruga bore protiv korupcije i da je ovo poziv svim građanima da im se u toj borbi pridruže.

– Mi moramo zajedno da radimo na podizanju antikorupcijske svesti u našem gradu i okolini, rekao je.

Na tribini je izložen akcioni plan za sprovođenje nacionalne strategije za borbu protiv korupcije i istaknuto je u kojim oblstima je korupcija najprisutnija.

– Imamo odgovornost i ta nas odgovornost inspiriše da radimo sve bolje sa ciljem da se protiv korupcije borimo bez kompromisa. Ne postoji velika ni mala korupcija – korupcija je korupcija i krivično delo, rekao je Nikola Jelenković.

Ističući kako je ovo je jedna od najznačajnijih tema u našem društvu, pokrenuli su brojna pitanja i pokazali neophodnost reformi, najpre u Poreskoj upravi, a zatim i u zdravstvu, prosveti, medijima.

– Ovo neće biti ni laka ni jednostavna borba, ali ako se ujedine građani i mediji – mi imamo zajednički front za iskorenjavanje korupcije, rekao je Uglješa Mrdić.

Prisutni građani su imali priliku da postave svoja pitanja, pa se u ovom delu tribune uglavnom raspravljalo o nepravilnostima rada sudskih organa prethodne vlasti.
Predložena je revizija svih sudskih procesa od vitalnog značaja sa Toplički okrug, a prvenstveno onih koji se tiču stečaja preduzeća.

Tribina je bila izuzetno posećena, a organizatori su pozvali sve građane da u ovoj borbi učestvuju tako što će prijaviti svaku nepravilnost koju uoče, a sve to sa ciljem da Srbija izraste u jedno stabilno, uređeno i moderno društvo.

2 KOMENTARA

  1. Prava stvar,bio sam na tribini ,vrlo posećena priča se da će se revidirati pojedini slučaji u kojima su i suviše blago osuđeni pojedinci iz predhodne vlasti a i oni predmeti koje je neko gurao sa strane će se procesuirati POHVALNO.!!!!

  2. Ovo je veoma pohvalno i treba da se održavaju tribine protiv korupcije, što češće i naročito na lokalu.

    Ono šta je diskutabilno je metod jer u slučajevima endemske korupcije postoji vidljiva podela između personalne i sistemske korupcije. U oba slučaja građani i mediji već daju svoj doprinos ali građani nisu na položaju u kom mogu da učestvuju u korupciji a mediji već skoro 7 godine trpe pritisak i cenzuru izvršne vlasti. Takođe, borba protiv endemske korupcije ne može da se vodi revizijom procesa već revizijom zakona i protokola… revizija procesa je politički spin dok sistemska borba protiv korupcije podrazumeva uvođenje provera i podela vlasti tako da se ”cena korupcije poveća”.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime