Turci hoće ŠIK Kopaonik

2

Turska kompanija “Yatas Enza group” koja proizvodi nameštaj, uputila je zvaničnu ponudu za preuzimanje ŠIK Kopaonika u Kuršumliji u koji bi, kako navode u ponudi, uložili 10 miliona evra i zaposlili 1000 radnika.

U zvaničnoj ponudi koja je data na uvid Top Novostima, a koja je upućena Ministarstvu privrede Vlade Srbije se navodi: “Mi smo zainteresovani za otkup fabrike ŠIK Kopaonik Kuršumlije. Planiramo da uložimo minimalno 10 miliona evra za godinu dana i da renoviramo fabriku i povećamo kapacite proizvodnje. U naredne dve godine mogli bi da zaposlimo 1000 radnika, bez da koristimo državne subvencije”, navodi se između ostalog u ovoj ponudi turske kompanije

Prema rečima predsednika opštine Kuršumlija Radoljuba Vidića, predstavnici ove turske kompanije pre nekoliko dana su obišli pogone ŠIK Kopaonika, razgovarali sa predstavnicima lokalne samouprave i tom prilikom je dogovoreno da se razgovori nastave u Vladi Srbije.

Kako saznajemo, ova turska kompanija zapošljava oko 3000 radnika i jedna je od najvećih kompanija za proizvodnju nameštaja u Turskoj.

Inače, ŠIK Kopaonik je u stečaju i očekuje se da se njegova imovina uskoro oglasi na prodaju. Procenjena vrednost je oko 9 miliona evra, ali će s obzirom da je u stečaju, prilikom prve licitacije biti ponuđena po ceni od oko 4,5 miliona evra.

Najnovije vesti iz Kuršumlije možete pročitati OVDE

2 KOMENTARA

  1. E, sad ako je nekom nešto jasno…A SIMPO ŠIK? Je li to sve jedna firma ili su dve sestre firme?
    I šta to Turci hoće da kupe ustvari?

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime