Turci kupuju ŠIK Kopaonik

4

Turska kompanija “Cagla Group” iz Istanbula zainteresovana je za kupovinu kompletne imovine, odnosno svih pogona ŠIK Kopaonika, saznaju Top Novosti u lokalnoj samoupravi u Kuršumliji.

Prema rečima Radoljuba Vidića, predsednika Opštine Kuršumlija, turska građevinska kompanija koja ukupno zapošljava oko 4000 radnika, planira da kupi ŠIK Kopaonik u stečaju. Čeka se samo da Agencija za licenciranje stečajnih upravnika, odnosno Privredni sud iz Niša do kraja ove godine objavi kolika je cena pogona ŠIK Kopaonik-a.

Prema dosada iskazanom interesu, turska kompanija planira da zadrži najveći broj zaposlenih radnika, odnosno da uposli odmah nakon kupovine oko 500 radnika. Oni su zainteresovani za proizvodnju i plasman na tržište lesonita, rezane građe, šper ploče i parketa.

Istovremeno, u dosadašnjim razgovorima, kompanija iz Turske –  “Cagla Group”,  planira da kasnije proširi asortiman i zaposli oko 1000 radnika u pogonima Kopaonika.

Inače, imovina svih pogona ŠIK Kopanik-a koji je u stečaju procenjena je na oko 9 miliona evra.

 

4 KOMENTARA

  1. Drzava je ulozila 26 miliona, samo u “krecenje” firme, a sad se prodaje za 9 miliona, kakva mu je tu logika, i matematika, to nikad necu da razumem.
    A znam da jedan pogon,samo jedan kopaonicki pogon vredi vise od 9 miliona… lopovska posla, jbg…

  2. Zaista je ulozeno u krečenje 26MILIONA,nisam čuo za skuplje krečenje i šta imamo sad?Uostalom šta radnik ima od toga za koliko ce firma da se proda,valjda je najvaznije da sutra tamo narod radi i prima platu.Mnogi su blejali o šeceranama za jedan evro a sada su zaposleni u njima prezadovoljni.

  3. Ovaj radnik nije dovoljno informisan, nije 26 nego 40 miliona eura i nemoj da nazivas ljude koji su spasili Kursumliju lopovima to su strucnjaci gospodine radnik

  4. sto nece da udari neko kliziste sa Samokova i pravo u farbriku lesonita. da se konacno zavrsi ta prica sa kopaonikom. i onako obicni radnici nemaju nista. samo lopuze direktori. A Turci ce da kupe da peku ciglu s obzirom da su gradjevinska firma hahaha

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here