U Gariću otvorena nova pumpna stanica

3

Puštanjem u rad nove pumpne stanice u prokupačkom naselju Garić oko 400 domaćinstava dobilo zdravu, pijaću vodu iz gradskog vodovoda, saopštili su iz Opštine Prokuplje.

Svečanom puštanju u rad ovog vodosistema prisustvovali su predstavnici Opštine Prokuplje, predsednik Miroljub Paunović sa saradnicima, članovima Opštinskog veća, narodni poslanici dr Darko Laketić i Milovan Drecun, kao i mnogobrojni meštani ovog naselja.

– Lokalna samouprava prepoznala je ovaj višedecenijski problem i potrudila se da i u teškoj materijalnoj situaciji izdvoji sredstva i omogući izgradnju nove pumpne stanice u Gariću, čime će oko 400 domaćinstava dobiti dovoljne količine zdrave, pijaće vode, istakao je predsednik Opštine Prokuplje Miroljub Paunović.

Za izgradnju ove pumpne stanice Opština Prokuplje izdvojila je oko 15 miliona dinara.
stanica-garic-1
Prema rečima direktora JKP „HAMMEUM“, ona je potpuno tehnički opremljena, sadrži dve pumpe, glavnu i rezervnu, pojedinačne snage od 18,5 kilovata. Protočna moć pumpi je 6,1 litar u sekundi, što će omogućiti nesmetano vodosnabdevanje ovog dela Garića.

Da u zdravlju koriste vodu iz novog vodosistema, meštanima ovog naselja poželeo je i narodni poslanik dr Darko Laketić.

– Veliko mi je zadovoljstvo što smo danas rešili jedan veliki problem. Zajedničkim snagama, što je i recept za uspešnost i budućnost, uspeli smo da realizujemo ovu dugogodišnju inicijativu, rekao je dr Laketić i dodao da je ovo tek početak i da će se u narednom periodu rešavati i drugi problemi, koji će doprineti boljem životu građana Prokuplja.

Pumpe su izuzetno jake, tako da je moguće još oko 500 domaćinstava priključiti na ovu pumpnu stanicu, koja je sa glavnim cevovodom povezana novim, polietilenskim cevima dužine od 1.350 metara, prečnika 125 mm i mogu da podnesu veoma veliki pritisak.

3 KOMENTARA

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime