U Kruševcu bez grejanja 2 000 korisnika

1

U južnom delu Kruševca već nedelju dana radijatori su hladni , a dve uzastopne havarije dogodile su se u Vidovdanskoj ulici, pa je na potezu od trga Fontana prema Novoj pijaci do ulice Radovana Miloševića i OŠ “Nada Popović oko četvrtina korniska priključenih na sistem Gradske toplane bez grejanja. Novo obećanje odgovornih iz Toplane je da će normalizacija grejanja uslediti tokom narednog vikenda.

Zbog havarije na magistralnom toplovodu bez grejanja je 2 000 korisnika od početka sezone. Iako su odgovorni najavili da će radijatori svim građanima biti topli to se nije dogodilo. Dogodila se druga havarija zaredom, na relaciji od svega pet metara. Radnici Toplane tokom dana raščišćavali su teren, a prema rečima Dragana Azdejkovića, direktora JKP “Gradska toplana” Kruševac, planira početak zamene i zavarivanje dve cevi po 12 metara dužine.

Iako predhodnih dana spoljna temperatura nije bila previše niska, dogrevali su se na struju i stanovi i lokali u ovom delu grada, a za potrebe vrtića “Zvončica” PU “Nata Veljković” obezbedila je po dve grejalice za svaku vaspitnu grupu.

Iz Gradske toplane apeluju na građane da se, uz razmevanje njihovog besa, strpe jer ,,havarije se dešavaju na mestima gde cevi nisu menjane 30 godina,,. Za sanaciju pet kilometara najspornijeg dela mreže potrebno je, kažu, oko tri miliona evra, što je investicija koju kruševačka “Gradska toplana” neće moći da realizuje bez pomoći resornog ministarstva, što im je za narednu godinu, kako kažu, prioritetni zadatak.

Direktor Toplane Dragan Azdejković kaže da će računi korosnicima biti umanjeni za sve dane kad nisu imali grejanje.

1 KOMENTAR

  1. Dzaba umanjeni racuni kad su nabili racun za struju dogrevajuci se klima uredjajima ili grejalicama. Nego lepo da se makne Azdejkovic, nek radi neki posao koji ne moze da steti ljudima u ovolikoj meri

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime