U Kruševcu ispraćen kontigent Vojske Srbije u mirovnu misiju na Kipar

0

Svečani ispraćaj streljačkog voda iz 246. bataljiona ABHO u mjirovnu misiju UNFICYP u Republici Kipar održan je danas u kruševačkoj Kasarni ,,Car Lazar,,. Svečanosti su prisustvovali zamenik komandanta Kopnene vojske general-major Želimir Glištović, načelnik Centra za mirovne operacije pukovnik Milivoje Pajović, gradonaelnik Kruševca Dragi Nestortović, predstavnici lokalne samouprave, sveštenstva, kao i brojna rodbina i prijatelčji.

General Glišović je istakao da je Republika Srbija uvek bila privržena idejama i ciljevima Ujedinjenih nacija i odlučna u očuvanju mira i bezbednosti u svetu.

– Dosadašnjim angažovanjem van granica Republike Srbije u međunarodnom okruženju, Vojska Srbije nastavlja tradiciju učešća u mirovnim misijama UN, započetu 1956. godine na Sinaju, i potvrđuje čvrsto opredeljenje naše zemlje da na konkretan način doprinosi u poštovanju međunarodnog prava i mira, rekao je general Glišović i dodao da u zonama operacija UN i EU učestvuje 223 pripadnika Kopnene vojske

General Glišović je predao državnu zastavu komandiru voda kapetanu Milošu Stankoviću. On je zahvalio na ukazanom poverenju da predvodi jediniocu naše vojske koja će predstavljati Srbiju u mirovnoj misiji u Republici Kipar.

Pripadnici Vojske Srbije, njih 45, inače, odlaze u Republiku Kipar u okviru devete smene jedinica Vojske Srbije iz sastava Kopnene vojske, a koje se u toj republici angažuju od 2011. godine u okviru mađarsko – slovačkog kontigenta.

Najveći broj njih je iz Kruševca o čemu više možete pročitati OVDE

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime