U Kruševcu otklonjen kvar – građani odahnuli

1

Monteri iz užičkog ,,Jedinstva,, jutros oko dva časa u Krupševcu uspeli da otklone kvar na glavnom ventilu magistralnog cevovoda, pa je grad pod Bagdalom nakon 50 sati dobio vodu iz gradskog vodovoda.

Odgovorni iz ,,Vodovoda – Kruševac,, ističu da njihove ekipe vrše ispiranje gradske mreže do potpune ispravnosti. Takođe, cisterne sa pijaćom vodom, a ima ih 12, biće na postojećim lokacijama sve dok se ne utvrdi ispravnost vode u mreži.

Trenutno 90 odsto domaćinstava Kruševca ima tehničku vodu, koja još nije za piće, jer je mutna, a potpuna normalizacija u snabdevanju vodom se očekuje u toku dana.
.
Zvog tog problema, danas, po odluci Štaba za vanredne situacije i preporuku Zavoda za javno zdravlje, škole i vrtići ne rade.

Do problematičnog stanja sa vodom u Kruševcu došlo je u utorak, 21. aprila, kada je oko 7 sati ujutro, zatvoren ventil na glavnom cevovodu u Lipovcu, kraj Kruševca, radi zamene merača za veći protok vode. Tom prilikom došlo je do havarije na glavnom ventilu, pa je produžetak nestašice vode u Kruševcu i okruenju produžen do poptunog otklanjanja kvara.

Vodu je imala samo bolnica, kao i par ulica u okruženju, koji se vodom snabdevaju sa rezervoara na Bagdali. Na vanrednoj sednici Gradsakog štaba za vanredne situacije Kruševca, pored brojnih mera, pokrenuto je i pitanje odgovornosti.

1 KOMENTAR

  1. Najavili ste jedan da,pa posle isteka drugog javljate do petka,pustite dan ranije u nekim delicima grada mutni tanak mlazic i to je vama pustena voda???? Pustajte svojoj deci tako a nama koji placamo vodu pustite onu koju placamo!!! Ko ce da nam refundira novac potrosen na kupovinu vode za wc solje???? u redovima za vodu iz onih vasih rezervica (ne cisterna!!!!) po jedan je toliko treba uzeti za dnevno koriscenje vode!! sram da vas bude!!!

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime