U Kruševcu otvorena 28. Pčelarska izložba

0

U Kruševcu je danas otvorena trodnevna 28. Pčelarska izložba. Izložbu je otvorio pomoćnik gradonačelnika za poljoprivredu Marko Milojević. U okviru izložbe, u Kruševačkom pozorištu sutra će biti održan naučno stručni skup „Unapređenje pčelarstva u Srbiji “ u organizaciji Akademijskog odbora za selo Srpske akademije nauka i umetnosti, a pod pokroviteljstvom grada Kruševca.

Nakon pozdravne reči predsednika Društva pčelara „Dr Bogoljub Konstantinović“ u Kruševcu, Dragoljuba Manojlovića, skupu se obratio zamenik predsednika Saveza pčelarskih organizacija Srbije – SPOS-a, Milutin Bata Petrović, uz konstataciju da kruševačko društvo ima primat u zemlji, imajući u vidu organizaciju 28. izložbe, i da je po veličini, odnosno broju članova – peto u Srbiji.

Uz pohvale, na, ne samo samo dugogodišnjem, već višedecenijskom dosadašnjem kvalitetnom radu, Srpska akademija nauka i umetnosti odlučila je da u čast spomenutih uspeha, upravo Kruševac bude domaćin prvog naučnog skupa iz pčelarstva, istakao je prof.dr Mića Mladenović

U kulturno – umetničkom delu učestvovali su članovi Pozorišnog studija Kulturnog centra Kruševac i dečiji folklorni ansambl „Lazarica“.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime