U Kruševcu počela vežba ,,Balkanski odgovor,,

0

U Kasarni ,,Car Lazar,, i na poligonu ,,Ravnjak,, Centra ABHO u Kruševcu počela je multuinaconalna civilno – vojna vežba ,, Balkanski odgovor 2015,,, koja će trajati do petka, 29. maja. Tema vežbe je ,, akcija spasavanja u uslovima kontaminacije nastale terorizmom oružjem za masovno uništavanje i akcidentima,,.

Na vežbi učestvuju pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije (Vojnomedicinske akademije, Centra ABHO, 246 bataljona ABHO, Centra za vezu i informatiku), predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova-Specijalne antiterorističke jedinice, Vatrogasnog bataljona Kruševac, Policijske uprave Kruševac, jedinice Civilne zaštite Sektora za vanredne situacije Kruševac, Nacionalnog kriminalističko tehničkog centra, kao i ekipe Crvenog krsta Srbije, Opšte bolnice Kruševac, pripadnici međunarodne Organizacije Ujedinjenih nacija za zabranu hemijskog oružja i oružanih snaga Ausatrije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Slovenije i Crne Gore.

Status posmatrača na vežbi imaju predstavnici Belorusije, Brazila, Hrvatske, Španije, Nigerije, Poljske, Mađarske, Evropske komande oružanih snaga SAD i Evropske odbrambene agencije.

U vežbi je uključeno 339 lica sa 87 motornih vozila. Aktivnosti na vežbi neće imati uticaja na lokalno stanovništvo u bližem i daljem okruženju poligona ,,Ravnjak,, ističu organizatori vežbe.

Dan visokih zvanica biće organizovan poslednjeg dana vežbe, u petak 29. maja.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime