U Kruševcu preko 500 prijava za nasilje u porodici

0

Na evidenciji Centra za socijalni rad u Kruševcu trenutno ima preko 500 prijava za nasilje u porodici, a broj istih u odnosu na godinu dana unazad povećan je tri puta.

Najnoviji prijavljeni slučaj nasilja je od utorka predveče, kad je policija uhapsila R.M. (52) iz Kruševca zbog pretnji supruzi. U autu uhapšenog R.M. pronađen je nož kojim je pretio supruzi.

Prema policijskim, ali i izvorima Centra za socijalni rad, postoje razni oblici nasilja u porodici, a najizrazitiji su da supružnici, najčešće u alkoholisanom stanju ili pod dejstvom nekog narkotika, svojim suprugama upućuju ozbiljne preteće poruke.

S tim u vezi, a u cilju rešavanja ovog problema, Centar za socijalni rad će u dogovoru sa policijom, tužilaštvom, nevladinim organizacijama i drugim potpisnicima sporazuma o ovoj vrsti nasilja, osnovati koordinacioni tim, koji će se na stručan način baviti dospelim prijavama.

– Pokušaćemo da imamo to koordinaciono telo koje će više da se bavi isključivo specifičnim prijavama nasilja, potvrdila je Slađana Čabrić, direktorka Centra za socijalni rad u Kruševcu.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime