U Kuršumliji počinje obuka Praktične škole agroturizma

0

Danas, 21. januara 2022. sa početkom u 11 časova u sali SO Kuršumlija počinje prva u nizu obuka Praktične škole agroturizma u okviru partnerskog sporazuma o saradnji na realizaciji projekta Praktična škola agroturizma, između Regionalne razvojne agencije Jug, Akademija strukovnih studija ”Južna Srbija”, Opštine Kuršumlija i Turističke organizacije opštine Kuršumlija.

Tema prve obuke je: Degustacija, prezentovanje i prodaja tradicionalnih proizvoda od mesa na domaćinstvu.

Obuke su namenjene predstavnicima javnog i poslovnog sektora, poljoprivrednim proizvođačima, predstavnicima turističkih organizacija, udruženjima, ugostiteljskim radnicima i drugim zainteresovanim stranama koje se bave agroturizmom. Predavači su profesori odseka za poljoprivredno-prehrambene studije – Akademije ”Južna Srbija” i stručni saradnici Regionalne razvojne agencije Jug.

Cilj obuke je stvaranje uslova za diverzifikaciju poljoprivredne proizvodnje korišćenjem vlastitih resursa, resursa u okruženju, kao i pružanje novih ili poboljšavanje postojećih usluga u sektoru ruralnog turizma. Na kraju obuke, polaznici škole će imati sveobuhvatniju i jasniju sliku mogućnosti za unapređenje svog poslovanja. Ukupno trajanje škole, kao i praktičan i primenjiv način obrade tema prilagođen je polaznicima, njihovom znanju, iskustvu, interesima i postojećim kapacitetima. Na kraju radionice, učesnicima će biti dodeljeni sertifikati o učešću.

Učešće na Praktičnoj školi agroturizma je besplatno i otvoreno za sve zainteresovane osobe koje se već bave ili planiraju svoju karijeru u sektoru agroturizma.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime