U Kuršumliji uskoro odvajanje otpada za reciklažu

5

U zgradi opštine Kuršumlija održan je radni sastanak u okviru evaluacije projekta nemačko srpske razvojne saradnje “Upravljanje otpadom i otpadnim vodama u opštinama – IMPACT” koji sprovodi nemačka organizacija GIZ, a tom prilikom promovisana je aktivnost na skorom uvođenju odvajanja otpada za reciklažu u Kuršumliji.

U okviru posete održan je sastanak članova komisije za evaluaciju Kerstin Bark i Barbare Oelz sa predsednikom opštine Kuršumlija Radoljubom Vidićem, direktorom JPKD “Toplica” Vojimirom Čarapićem i opštinskim projektnim timom u cilju ocenjivanja dosadašnjih rezultata saradnje kao i definisanje prioriteta za naredni period.

Tokom sastanka je istaknuto da je ovaj projekat od izuzetnog značaja za Kuršumliju u pogledu jačanja kapaciteta lokalne samouprave, efikasnosti rada komunalnog preduzeća i podizanja svesti građana. Nakon sastanka članovi komisije upoznati su sa pilot projektom primarne selekcije otpada i kompostiranja na samom terenu.

Predstavnici komunalnog preduzeća upoznali su članove komisije sa lokacijama reciklažnih ostrva, načinom razdvajanja otpada za reciklažu kao i inicijativom za uvođenje kućnog kompostiranja u opštini Kuršumlija.

Inače,  Kuršumlija je jedna od pet pilot opština u kojoj se zajednički realizuju projektne aktivnosti, navode u kuršumlijskom komunalnom preduzeću.

5 KOMENTARA

  1. Evo Ja prvi necu da odvajam, kakva ekologija kakvi bakraci. Hocu da mi se ambalaza plati necu nikom nista da poklanjam! U Normalnim drzavama a ziveo sam tamo sasvim lepo se placa limenka, plasticna boca, samo bi kod nas i u drugim neozbiljnim zemljama da dobijete nesto za dzabe. Alo OTPAD ima svoju cenu i tu se okrece ogroman novac necu nikome da pravim profit!

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime