U nedelju u Kruševcu prvi međunarodni polumaraton

0

U organizaciji atletsko – rekreativnog kluba ,,Maratonac,, , a pod pokroviteljstvom grada, u nedelju 27. marta u Kruševcu se održava prvi međunarodni polumaraton. Trka će početi u 11 časova na Trgu kosovskih junaka gde će se i završiti.

Zbog obimne organizacije angažovano je i oko 100 volontera. Za sve učesnike i volontere obezbeđen je ručak u Domu „Pane Đukić Limar“, kao i besplatno korišćenje Zatvorenih bazena od 15 do 18 sati. Svako ko istrči polumaraton dobija učesničku medalju, a pobednici – pehare, diplome i robne nagrade sponzora. Na stazi su obezbeđeni posluženje i masaža, kao i medicinsko osoblje.

Trasa polumaratona biće zatvorena za saobraćaj od 10 do 14 sati, a deo od Pozorišta do Spomenika kosovskih junaka od 8do 15 časova. Proglašenje pobednika je u 13,30 časdova.

Do sada je učešće prijavilo 370 trkača iz Srbije i zemalja u okruženju. Prijavljeni učesnici su ne samo iz Srbije, već i Makedonije, BiH i Crne Gore. Moguće je prijavljivanje i na sam dan trke od 8,30 do 10,30 u maloj sali Doma sindikata gde će biti prijemni centar i gde će se deliti startni paketi.

Start je u 11 satu u centru grada a trka će biti organizovana ulicama od Stahinjićeve, Nemanjine, prema Kosovskoj, Rasadniku, pored Buvljaka, hajduk Veljkovom do Fontane i Centra. Ukupna dužina kruga je 5.275 metara a takmičari će njime proći četiti puta.

Organizovane su i dve okrepne stanice , na početku Nemanjine i u Rasadniku.
Prijave za pulumaraton primaju se i na dan trke a učesnici bi na startu trebalo da se nađu oko 9 i 30 kada će dobiti startne pakete.

– Među prijavljenima je 50 Kruševljana. Očekujemo da će biti oko 400 učesnika jer je prijavljivanje moguće i na dan trke, kaže Seniša Gašić, predstavnik Kluba ,, Maratnac,, , ističući da je dolazak na polumaraton najavila i srpska olimpijka u maratonu Ana Subotić.

Kruševački maratonac Nenad Živković kaže da očekuje pobedu, iako će konkurencija biti jaka, a trka brza.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime