U ovom kuršumlijskom klubu nema predaje

0

Već na ulazu u Kik boks klub Kuršumlija dočekuje nas srpska zastava sa natpisom “nema predaje”, a u njemu vredno vežbaju i spremaju se takmičari za prvenstvo centralne Srbije koje se održava u aprilu mesecu.

– U Kik boks klubu Kuršumlija svakodnevno vežba tridesetak mladića i devojaka. Treniramo u iznajmljenim prostorijama jer ranije nije bilo uslova da postavimo potrebne rekvizite u sportskoj hali. Dobijamo skromna sredstva od opštine, ali se ne žalimo. Kada bi rešili plaćanje iznajmljivanja prostorija, bilo bi znatno bolje, objašnjava Milo Koprivica, predsednik kluba.

Sa takmičarima vežba Branislav Trajković, nekadašnji uspešan kik bokser koji se trudi da znanje prenese na mlade koji vežbaju.

kik-boks-kursumlija-2

– Pokušavam da ih naučim svim potrebnim veštinama ovog plemenitoog sporta. Vežbaju vredno i očekujem od njih da na predstojećem takmičenju ostvarimo solidne rezultate, objašnjava Trajković.

Kao trener u ovom klubu radi i Marija Vukašinović, nekadašnja prvakinja Srbije u Kik boksu.

Predsednik kluba, Milo Koprivica kaže da takmičarima ne manjka hrabrosti i motiva za vežbanje i takmičenje jer je to Topličanima usađeno da budu ratnici.

– A kojim sportom bi se bavili Kuršumličani i Topličani ako ne jednim od najplemenitijih sportova kao što je kik boks!? Njima ne manjka hrabrost, a veštinu će postići vrednim radom. Videli ste i koji je moto kluba u kome stoji da nema predaje pa vam je onda verujem sve jasno o kakvim se takmičarima radi, naglašava Koprivica.

kik-boks-kursumlija-3

Iako se radi o relativnom mladom klubu koji postoji tek nekoliko godina, dosada su osvojili dvadesetak medalja na raznim takmičenjima.

Za jesen spremaju turnir u kik boksu koji treba da se održi u Kuršumliji.

Iako rade u skromnim uslovima i iznajmljenim prostorijama, kažu da za njih “nema predaje”!

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime