U pripravnosti u Prokuplju zbog opasnosti od poplava

0

Zbog pogoršane hidrološke situacije na području Topličkog okruga, velike količine vodenih padavina podigle su vodostaj reke Toplice i njenih pritoka, tako da je trenutno stanje na teritoriji opštine Prokuplje na granici redovne odbrane od poplava, saopštio je Štab za vanredne situacije u Prokuplju.

– Radi preduzimanja potrebnih preventivnih mera formirali smo stručne operativne timove koji su već na terenu i obilaze kritična mesta na reci Toplici i njenim pritokama, kako bi u svakom trnutku imali uvid u stanje na slivnom području. U slučaju preduzimanja eventualnih mera, izvršene su pripreme, napunjeno je oko 1000 džakova sa peskom, a sve službe podignute su na nivo pripravnosti, kako bi se sprečilo eventualno izlivanje rečnog korita, izjavio je predsednik Opštine Prokuplje i komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije, Miroljub Paunović.

Opštinski štab za vanredne situacije je u cilju zaštite stanovništva i materijalne imovine , jutros u 7, 30 održao vanrednu sednicu, na kojoj su definisani konkretni zadaci svih učesnika u odbranu od poplava.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here