Narodna biblioteka  Rade Drainac u Prokuplju napravila je izložbu novih knjiga. Godišnja nabavka u 2016. godini bila je čak tri puta veća od prethodnih, pa je tako nabavljeno 3000 novih knjiga.

Novi naslovi su izabrani na osnovu želja korisnika biblioteke, ali i saznanja knjižničara koji rade neposredno sa knjigama. Tako su u prokupačku biblioteku stigle različite enciklopedije i najčitanije dečije knjige, kompleti lektira od prvog do osmog razreda, kao i popularne knjige za decu, počev od slikovnica, pa sve do avanturističkih romana.  Odrasle čitaoce će obradovati romani, naučna fantastika i publicistika.

– Vrlo je veliki izbor novih knjiga, izašlih u 2016. godini, koje mi nismo imali do sada. Prvi put smo u prilici da neku sajamsku ponudu imamo bez kašnjenja u istoj godini, rekao je v.d. direktora Dragan Ognjanović.

Ove knjige biblioteka je nabavila zahvaljujući Opštini Prokuplje, a prema rečima većnice za kulturu Milice Erić lokalna samouprava će i u 2017. godini izdvojiti sredstva za nabavku novih knjiga. U ovu svrhu biće izdvojeno milion dinara iz budžetskih sredstava, a sama biblioteka će uložiti sto hiljada dinara iz sopstvenog budžeta.

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime