U Prokuplju drugu godinu za redom održane seoske igre

0

Drugu godinu za redom održane su Seoske sportske u Prokuplju pod pokroviteljstvom grada Prokuplja, a u organizaciji Sportskog saveza Srbije i Sportskog saveza grada Prokuplja. Ispred grada Prokuplja učesnike je pozdravio i igre zvanično otvorio Dejan Tonić član gradskog veća.

“Pozdravio bih sve učesnike Seoskih sportskih igara koje su po drugi put za redom održavaju u Prokuplju u organizaciji Sportskog saveza Srbije. Veliko je zadovoljstvo što smo se okupili u ovolikom broju na sportskom takmičenju jer Prokuplje jeste grad sporta i lokalna samouprava će uvek učestvovati u promociji ovakvih manifestacija”, rekao je Tonić.

Na sportskim terenima Doma učenika srednjih škola i u sportskoj hali u Prokuplju održano je takmičenje u 11 disciplina i to u bacanju kamena s ramena, obaranju ruku, odbojci, veštinama na poligonu, trci u džakovima, rvanju, skoku u dalj, fudbalu, nadvlačenju konopca, nadvlačenju štapa i šahu. Najviše uspeha i prvo mesto kao i prošle godine osvojila je Donja Stražava, drugo mesto pripalo je Maloj Plani, treće je bilo Bajčince dok je četvrto mesto pripalo Dubokoj Dolini.

Najbolji na regionalnom takmičenju otići će na završno republičko takmičenje Seoskih sportskih igara gde će se takmičiti za nagradu Sportskog saveza Srbije izgradnju rukometnog terena u svom selu.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime