U toku podnošenje zahteva za podsticaje u stočarstvu

0

Pre nekoliko dana  počelo je podnošenje zahteva za podsticaje za tov junadi, jagnjadi, jaradi, svinja, kao i za krave  za uzgoj teladi za tov.

Pravo na ove podsticaje mogu ostvariti fizička lica- nosilac  komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, pravno lice i preduzetnik.

Savetodavac za stočasrstvo u Poljoprivredno stručnoj i savetodavnoj službi (PSSS) Prokuplja Duška Petrović izjavila je da stočari ove podsticaje mogu ostvariti ako Upravi za agrarna plaćanja podnesu zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje za tov junadi, jagnjadi, jaradi i svinja od  1. februara do 31.jula ove godine i to za grla predate klanicama ili izvezena u periodu od  1.jula 2021. do 30.juna 2022.godine.

“Zahtevi za podsticaje podnose se posebno za svaku vrstu tovnih grla, s tim da se za istu vrstu tovnih grla podnosi najviše tri zahteva u predviđenom roku, rekla je ona i dodala da podsticaji za tov junadi iznose 15.000 dinara po grlu, jagnjadi i jaradi po 2.000 dinara, a svinja hiljadu dinara po grlu”.

Prema njenim rečima  fizičko lice-nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, pravno lice i preduzetnik  ostvaruje podsticaje u iznosu od  20.000 dinara za najmanje dve krave oteljene u periodu od  1.jula prošle do 30.juna ove godine.

Bliže informacije i pomoć, mogu dobiti u prostorijama Poljoprivredne stručne službe ul.Vasilija Đurovića Žarkog 13, tel: 027/8100525 ili u Odeljenju za poljoprivredu Gradske uprave Prokuplja (kancelarija br. 21.)

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime