U zajedničkoj borbi protiv dijabetesa

0

Danas je Međunarodni dan borbe protiv dijabetesa. Tim povodom su se na prokupačkom gradskom šetalištu zajedničkim snagama Parlament Medicinske škole „Dr Aleksa Savić“ i Udruženje dijabetičara Ebers asocijacija trudili da izađu građanima u susret i ukažu im na važnost kontrole nivoa šećera u krvi, kao i važnost brige o zdravlju uopšte.

– Ovo je drugi put da obeležavamo ovaj dan, a prvi put u saradnji sa Ebers asocijacijom. Cilj nam je da u ova dva sata koliko smo ovde posavetujemo građane, da promovišemo zdrav način života. Učenici dele letke, brošure, sokove bez šećera. Ono što je najbitnije jeste to što smo besplatno proveravali nivo šećera u krvi i merili krvni pritisak građanima, rekla je nastavnica Zdravstvene nege Daniela Kiković.

U periodu od 11h do 13h preko puta Galerije „Boža Ilić“, Prokupčani su mogli da se posavetuju sa stručnim licima i provere svoje zdravstveno stanje.

– Oduševljeni smo odzivom građana, a vidim da su i oni zadovoljni što ovakve akcije postoje. Nekoliko njih smo zbog povišenog nivoa šećera u krvi uputili na detaljnije preglede. Mislim da je izuzetno važno da se ovakve akcije sprovode upravo zbog podizanja svesti kod ljudi o značaju brige o zdravlju, rekla je Jelena Milosavljević, predstavnica Ebers asocijacije.

Ono što je interestantno jeste da su se u ovu akciju uključili i najmlađi članovi ovog udruženja. Deca od 7-8 godina, i sami dijabetičari, ravnopravno sa odraslima proveravali su nivo šećera u krvi zainteresovanim prolaznicima.

dija2

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime