U ,,.Župu,, dolaze Turci , ali i Srbi iz Engleske

1

Predstavnici turske kompanije CCMODA Nelil Sengul, Burak Galip Akkurt, u razgovoruu sa gradonačelnikom Kruševca Dragijem Nestorovićem i čelnicima Rasinskog okruga, potvrdili su interesovanje za objekte HI „Župe“ u kojoj nameravaju da otvore pogone modne konfekcije.

Planirano je da u prvom naletu zaposle 250, a odmah zatim još 250 radnika. Ova dinamika je uslovljena zbog obuke radnika za koju je potrebno 45 radnih dana.

Postavljeni su klizni rokovi za završetak svih aktivnosti od 20 aprila do 1. maja.

Ovo je bitno zbog nabavke mašina iz Japana za čiju isporuku je potrebno 45. dana.

Vrednost ovih mašina je 1.456.000 evra. Namera ovog investitora je zapošljavanje hiljadu radnika u naredne tri godine.

Najavljeno je da će turski investitor u Kruševcu osnovati privredno društvo pod nazivom ,,Tibet moda“, a registrovati predstavništvo istog u Turskoj. Sledeće nedelje očekuje se dolazak turskih građevinskih inženjera koji će obići objekte u HI „Župa“, na osnovu kojih će se uraditi projekat za rekonstrukciju.

U ,,Župu,, ne dolaze samo turski investitori, već i naši Srbi koji duže vreme žive i rade u Velikoj Britaniji, imaju britansko državljanstvo i vlasnici su Kompanije ,,Nutrihem,,. Vlasnici te vodeće kompanije su članovi porodice Stanisavljević, otac Nebojša , majka Nataša i sinovi Milan i Nikola.

Njihov interes je, kako navodi Nebojša Staniosavljević , da u ,,Župi,, razviju proizvodnju, zaposle radnike, obnove stare i uvedu nove proizvodne linije plavog kamena.

– HI ,,Župa,, je, inače, u najbolje vreme proizvodila 10.000 tona mesečno, a trenutno, nakon obnavljanjai remonta dela kapaciteta možemo proizvoditi do 6.000 tona godišnje. Kada dostignemo pun kapacitet (planirano do kraja 2017.) imaćemo još jašu poziciju na svetskom tržištu, navodi Nebojša Stanisavljević, suvlasnik ,,Nutrihema,,.

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime