Ubici Đurđa Ugrinića određen pritvor

0

Đurđe Ugrinić zvani Đuka (44) sahranjen je u sredu na seoskom groblju u Jelakcima, nedaleko od Aleksandrovca. Do večne kuće uz vapaj i jecaje njegovih najbližih, oca Miloša, sestre Milojke, brata Božidara, ispratili su brojni rođaci i prijatelji, celo selo, kao i mnogi ljudi iz okruženja Aleksandrovca Župskog.

Đurđe je ubijen u ponedeljak predveče u blizini svog malinjaka, nedaleko od svoje kuće, na svirep način. Za njegovo ubistvo osumnjičen je Zoran Maksić zvani Crni (40) iz istog sela, koji je sa Đurđem godinama bio u prijateljskim odnosima. Zoran ga je ubio metalnom šipkom, udarajući ga više puta po glavi, dok ovaj nije izdahnuo. Potom ga je ubacio u njegov crveni ,,golf 2,, auto zapalio i gurnuo nizbrdicu, kako bi prikrio zločin.

– Auto je izgoreo, a Đukino telo pronašli smo u blizini paljevine, izjavio je Đurđev brat Božidar.

Nesrećni Đurđe je, prema izjavi njegovih najbližih, pronađen mrtav kako se drži za neke travke na poljani na kojoj je posle paljevine ostalo zgarište.

Njegov ubica Zoran Maksić je saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Kruševcu i određen mu je pritvor od 30 dana. Više javno tužilaštvo u Kruševcu donelo je rešenje o sprovođenju istrage.

– Više javno tužilaštvo u Kruševcu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv Z.M.(40) zbog postojanja osnova sumnje da je u noći između 10. i 11. jula u selu Jelakce, opština Aleksandrovac, izvršio krivično delo teško ubistvo iz čl. 114 st.1 tač.1 kz na štetu pokojnog Đ.U. iz istoimenog sela. Dana 13. jula okrivljeni Z.M je saslušan u prostorijama Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu. Isti se branio ćutanjem. Protiv imenovanog određen je pritvor. Za krivično delo teško ubistvo iz čl.114 st.1 tač.1 KZ propisana je kazna zatvora najmanje 10 godina ili zatvor od 30 do 40 godina, kaže javni tužilac Dr Bratislav Petrović.

Nezvanično saznajemo, ubica je pred policijom prilikom hapšenja, priznao zločin, optužujući Đurđa a da mu je on glavni krivac što se razišao od svoje supruge i dvoje maloletne dece koje duže vreme nije video .

Njemu je po službenoj dužnosti na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu bio određen branilac, ali je on na zahtev osumnjičenog promenjen, angažovanjem advokata iz Beograda.

Istraga će pokazati da li je ovaj svirepi zločin počinjen iz ljubomore, kako se priča po selu, odnosno toga da je Đuka navodno bio u vezi sa Zoranovom bivšom suprugom, a ovaj mu se iz ljubomore osvetio, ili je u pitanju nešto drugo, ostaje da se vidi.

Zoranu Maksiću za krivično delo teško ubistvo preti zatvorska kazna od najmanje 10, ili od 30 do 40 godina robije.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime