Ubistvo kod Trstenika prekinulo prijateljstvo dve komšijske porodice

0

Dušan Pavlović (40), koji je u sredu veče nešto posle 22 sata posle svađe u Pejovcu kod Trstenika zadao sedam uboda nožem u grudi i stomaku komšiji Dragiši Kostiću (59), a ovaj preminuo u kruševačkoj bolnici, na saslušanju u policiji branio se ćutanjem.

Danas (na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Kruševcu, kako nezvanično saznajemo, on je kazao da su se posvađali i da ga je ,,Kole prvi napao, pa je morao da se brani,,.

Dušanu Pavloviću je određen pritvor op 30 dana i dat je nalog za sprovođenje istrage, mada nam zvanično Više javno tužilaštvu u Kruševcu to još nije potvrdilo.

Iz izvora bliskih istrazi krvavom piru ispred diskonta pića ,,Koles,,, vlasnika Dragiše Kostića, prethodila je komšijska sedeljka, a potom i svađa uz pivo, zbog nestalih gajbica, pa je u jednom trenutku vlasnik diskonta Dragiša Kostić optužio ,,malog,, Dušana Pavlovića da mu je ,,krao gajbice,, ,,te da ,,ambalažu nije vraćao,,.

Pale su tu još teže reči, pa i šamari ,, koje je Kole ,, osuo po licu malog,,. Nije prošlo ni desetak minuta, kad se Dušan Pavlović pod dejstvom alkohola vratio od svoje kuće naoružan, , a Kole, koji poseduje registrovani pištolj nije ni slutio da će ga Dušan napasti nožem.

Prema prvim uviđajnim nalazima, kako saznajemo iz izvora bliskih istrazi, krv se u ranim jutarnjim časovima u četvrtak ujutro mogla videti sve od prodavnice, odnosno diskonta pića, pa do ulaza u kuću ubice Dušana Pavlovića.

Kostići i Pavlovići su, inače, u Pejovcu važe za dobre komšijske porodice, koje su sve do sada bile u dobrim odnosima, pa niko i ne želi da bilo šta loše kaže o drugoj strani.

Kostići su ovde došli iz Vučitrna sa Kosova i Metohije, a Pavlovići iz Riljca kod Trstenika. Pavlovići su do nedavno imali diskont, pa ga ugasili, a Dragiša Kostić je poznat kao veseljak i biznismen.

U Pejovcu saznajemo da će on biti sahranjen u subotu, 25. juna, u 12 sati na Novom groblju u Trsteniku.

Dragiša Kostić je za sobom ostavio da tuguju majka Dušanka, supruga Milanka,ćerke Milena, Marija i Stamena, sin Stanko, braća Vojislav, Trajko i Dragoslav, sestre Slavica i Biljana i ostala mnogobrojna rodbina i prijatelji.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime